Raskrinkavanje.ba

Mondo.rs → OPET PROTIV SRBIJE! Medlin Olbrajt, zagovornik bombardovanja Srbije i otcepljenja Kosova PONOVO POMAŽE ALBANCIMA

29.10.2020
Tekst članka

Ona se prvi put pojavila u javnosti posle dužeg vremena.

Medlin Olbrajt, jedna od glavnih aktera u davanju nezavisnosti Kosovu govorila je, posle dužeg vremena, ponovo o slučaju tzv. Kosova, na onlajn konferenciji čiji moderator je bio još jedan albanski lobista, kongresmen Eliot Engel.

Ona je kritikovala administraciju predsednika Donalda Trampa zbog pristupa problemu.

 

"Cilj je bio 1998-1999 ujediniti svet oko demokratskih principa i posvećenosti miru. Kampanja koju je vodio Klinton bila je uspešna.

Džo Bajden je mobilisao zemlje u NATO kampanji, članovi Kongresa predvođeni Eiliotom Engelom pokazali su veliku posvećenost", rekla je bivša američka državna sekretarka.

Prema njenim rečima, sada je vreme da se već sledeće sedmice, kada se održavaju američki izbori, ponovo uspostavi posvećenost, nakon četiri godine neuspeha i pristupa Trampove administracije Kosovu i Srbiji.

"Kosovo i dalje ostaje test za demokratiju, ali uz veliko zalaganje prijatelja u Kongresu i albansko-američke zajednice oni mogu pomoći u izgradnji mira i prosperiteta za sve. Američke patriote su pravi prijatelji Albanaca", navela je Olbrajt.

(Mondo/Tanjug)

Članak indeksiran 12.11.2020. Zadnji put osvježen 12.11.2020.

Ocijenjeno u analizi