Opet su 'pogodili': Simpsoni su predvidjeli i ubojiti koronavirus

Izvor/medij: Večernji list (ba)
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: „Proročanstvo“ iz crtane serije Simpsoni „zarazilo“ i portale u BiH

Jedan od radnika iz tvornice u Japanu se razbolio, počeo kašljati na pošiljke, a 'zaraženi' paketi takvi su stigli u SAD. Tako je, prema popularnoj seriji, u Ameriku stigao virus

Obožavatelji legendarnih 'Simpsona' uvjereni su kako je crtić predvidio koronavirus, i to u epizodi koja se prvi put emitirala 1993. godine.

Devedesetih u Springfieldu, svi su se navukli na ukusni sok od naranče i počeli su masovno naručivati blendere iz Azije. Jedan od radnika iz tvornice u Japanu se razbolio, počeo kašljati na pošiljke, a 'zaraženi' paketi takvi su stigli u SAD. Tako je, prema popularnoj seriji, u Ameriku stigla 'Osaka gripa'.

Neki korisnici Twittera upozorili su na to da je u emisiji emitiranoj prije 27 godina virus ipak stigao iz Japana, a ne kao koronavirus iz Kine, no to nije spriječilo obožavatelje likova i djela Simpsonog kreatora Matta Groeninga da zaključe da je još jednom ispao prorok, prenosi 24sata.hr. 

Nije ovo prvi put da su Simpsoni nešto predvidjeli

Jednostavno - Simpsoni se prikazuju već predugo da se ovakve stvari ne bi dogodile. Pogođenih 'predviđanja' je zaista mnogo, a samo neka od njih su odabir Donalda Trumpa za predsjednika SAD-a, virus ebole, 11. rujna, rat u Siriji, dugovječnost Rolling Stonesa i NSA-ino prisluškivanje cijelog svijeta...

 

Članak indeksiran 06. 02. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me