OPREZ! Krastavce i paradajz nikada ne biste smjeli jesti ZAJEDNO u ISTOJ salati. EVO ZAŠTO!!!

Izvor/medij: Hrana i zdravlje
Ocjena: Pseudonauka Dezinformacija
Raskrinkano u: Sezonska dezinformacija o sezonskoj salati

Ukusni sastojci su jedini kriterij koji ljudi imaju kada su u pitanju miješanje salate, ali i druge stvari, bez obzira na ukus, postoje koje je u obzir potrebno uzeti. Neki sastojci jednostavno zajedno ne idu u salati kao što je to kombinacija paradajza i krastavaca. Dva povrća imaju različito vrijeme probave, a prije nego što ih pomiješamo zajedno prema Ayurvedi moramo znati tačno vrijeme probave za svaku pojedinu hranu.

 

 

Namirnice koje imaju različito vrijeme probave nimalo nije poželjno njihovo kombinovanje. Cijelo tijelo se može otrovati zbog mogućnosti da dođe do fermentacije hrane u želucu ukoliko takvi sastojci se kombinuju.

 

Zajedno nikada ne bi trebali uzimati krastavce i paradajz jer nisu međusobno kompatibilni. Brojne probavne probleme mogu uzrokovati kada dospiju do stomaka i započne proces fermentacije.

 

Ono što još nikada ne biste trebali jesti što se tiče kombinacije hrane? Nakon obroka voće. Ne bi se smjelo dosta dugo zadržavati u želucu voće jer mu je potrebno mnogo vremena da se probavi u organizmu. Do rekluksa kiseline i drugih probavnih problema može dovesti to ako voće jedete odmah poslije obroka.

Članak indeksiran 02. 07. 2019 Zadnji put osvježen prije 10 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me