OPREZ! Krastavce i paradajz nikada ne biste smjeli jesti ZAJEDNO u ISTOJ salati. EVO ZAŠTO!!!

Izvor/medij: Blic-novosti
Ocjena: Pseudonauka Dezinformacija
Raskrinkano u: Sezonska dezinformacija o sezonskoj salati

Jedini kriterij kada su u pitanju miješane salate koji ljudi imaju su ukusni sastojci, ali postoje bez obzira na ukus i druge stvari koje je potrebno uzeti u obzir.

 U salati jednostavno neki sastojci ne idu zajedno, kao što je kombinacija krastavaca i paradajza. Različito vrijeme probave imaju ova povrća, a prema Ayurvedi moramo znati za svaku pojedenu hranu tačno vrijeme probave prije nego što ih pomiješamo zajedno.

Nimalo nije poželjno kombinovanje namirnica koje imaju različito vrijeme probave. Može doći do fermentacije hrane u želucu ako dođe do kombinacije takve sastojke i tako se može cijelo tijelo otrovati.

Paradajz i krastavci nisu međusobno kompatibilni i ne bi ih trebali nikada zajedno uzimati. Kada dospiju do stomaka i započne proces fermentacije, a to može uzrokovati brojne probavne probleme.

Kombinacije hrane koje još nikada ne biste trebali jesti? Voće nakon obroka. Voću je potrebno mnogo vremena da se probavi u organizmu pa se ne bi smjelo zadržavati dosta dugo u želucu. Ako voće jedete odmah nakon obroka ono može dovesti do refluksa kiseline i drugih probavnih problema.

Članak indeksiran 02. 07. 2019 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me