Kombiniranje namirnica koje imaju različito vrijeme probave nije nimalo poželjno. Kombinirajući takve sastojke može doći do fermentacije hrane u želucu i tako se može otrovati cijelo tijelo.
Krastavci i paradajz nisu međusobno kompatibilni i nikada ih ne bi trebali uzimati zajedno. Kad stignu do stomaka i započne proces fermentacije, a to može uzrokovati brojne probavne probleme.
Koje još kombiancije hrane nikada ne biste trebali jesti?
Voće nakon obroka
Voću je potrebno dosta vremena da se probavi u organizmu pa se ne bi smjelo dugo zadržavati u želucu. Ako jedete voće odmah nakon obroka to može dovesti do refluksa kiseline i drugih probavnih problema.
izvor: novi.ba
Alternative Medicine → Oprez. Krastavce i paradajz nikada ne biste smjeli jesti ZAJEDNO u ISTOJ salati, EVO ZAŠTO
08.06.2018
Tekst članka
Jedini kriterij koji ljudi imaju kada su u pitanju miješane salate su ukusni sastojci, ali bez obzira na ukus postoje i druge stvari koje se moraju uzeti u obzir. Neki sastojci ne idu zajedno u salati, kao što je kombinacija paradajza i krastavaca. Svako od ovih povrća ima različito vrijeme probave, a prema Ayurvedi moramo znati tačno vrijeme probave svake pojedene hrane prije nego što ih zajedno pomiješamo.
Ocijenjeno u analizi
Dezinformacija
Sezonska dezinformacija o sezonskoj salati
- Dezinformacija
- Pseudonauka
- Ispravljeno