Oprez sa smještajem na Airbnb: Djevojke pronašle kamere i u tuš kabini (VIDEO)

Izvor/medij: Srpska cafe
Ocjena: Greška
Raskrinkano u: Od tweeta do članka: Navodi o skrivenim kamerama u smještaju rezervisanom putem Airbnba nisu bili tačni

Odlazak na putovanje uglavnom je užitak, ali može postati prava noćna mora ako otkrijete da vas snimaju u smještaju u kojem ste odsjeli.

Korisnica Twittera Joanna Foxx je na svom profilu objavila niz fotografija i videozapisa smještaja, koji su ona i prijateljica pronašle na platformi  Airbnb, gdje su uočile desetak skrivenih kamera.

HOW WE DISCOVERED HIDDEN CAMERAS IN OUR AIR BNB…
WE WANT TO KNOW WHAT IS BEING DONE WITH OUR FOOTAGE! I NEED ANSWERS! NO UPDATE FROM AIR BNB OR POLICE STATION!!! PIC.TWITTER.COM/X3GKUHUVL6

— 🍒 (@FOXYTAUGHTYOU) JUNE 13, 2022

– Nedavno smo boravile u Airbnb-u u Filadelfiji sa više od deset skrivenih kamera po cijeloj kući. Uključujući tuš kabinu i spavaće sobe – rekla je ona.

Kako je nastavila, neke su bile prerušene u sisteme za prskanje.

– Međutim, primjetile smo objektiv kamere. Bile su postavljene na mjesta sa idealnim pogledom na ljude. Iako se srećom, radilo o ženskom druženju, bila sam gola. Morala sam se presvući u svojoj sobi – istakla je ona.

Foxx je otkrila kako je smještaj bio naveden pod imenom kompanije, te da djevojke nikada nisu upoznale vlasnika, ali svaki put kad su ga pokušavale nazvati, čak i po dolasku, nisu ga mogle dobiti na telefon.

BE CAUTIOUS BOOKING AIR BNBS! MY FRIEND & I RECENTLY STAYED AT A AIR BNB IN PHILADELPHIA WITH OVER 10 HIDDEN CAMERAS ALL OVER THE HOUSE. INCLUDING THE SHOWERS AND BEDROOMS. SOME WERE DISGUISED AS SPRINKLER SYSTEMS BUT IT HAS A CAMERA LENS. PIC.TWITTER.COM/NIMX4L6KOC

— 🍒 (@FOXYTAUGHTYOU) JUNE 12, 2022

– Odgovarao je samo putem poruke. Nikada nismo saznale kako izgleda, zvuči i da li je muško ili žensko – napisala je Foxx.

Djevojka je istakla kako su ona i prijateljica pozvale i policiju kako bi došla na mjesto događaja i napravila izvještaj, međutim, nisu im odgovorili. Takođe, Airbnb im nije vratio novac, već ih je samo prebacio u drugi smještaj.

– Otišle smo u policijsku stanicu, a sve smo prijavile i Airbnb-u. Ovo je tako zastrašujuće. Srećom, uočile smo kamere i izašle odatle. Nemamo pojma kakve sve snimke ima vlasnik i šta radi s njima. Trebamo odgovore – istakla je ona.

Foxx je kazala kako još uvijek nije dobila informacije o svojoj prijavi, ali da je smještaj “suspendovan” sa Airbnb-a. Kako dodaje, više se ne može naći, ni bukirati.

Na njenu objavu iz minute u minutu nižu se reakcije, a mnoge je ova priča zastrašila budući da je, usaglasili su se korisnici, riječ o stvari koja se svima može desiti.

Klix

Članak indeksiran 27. 06. 2022 Zadnji put osvježen prije 7 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me