OPŠTA HISTERIJA U REPUBLICI SRPSKOJ, POLITIČKI VRH SE TRESE: “Biden će ukinuti RS, uvesti nam ekonomske sankcije i….”

Izvor/medij: BH-magazin info
Ocjena: Klikbejt Manipulisanje činjenicama Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: RTRS izmanipulisao, Slobodna Bosna dopunila: Joe Biden neće “ukinuti RS”

-

– Kantoni i entiteti, kao i etnički veto i ograničenja, nestaće. Amerikanci i Evropljani trebalo bi da pozdrave mogućnost novog građanskog ustava. Potreban je narodni pokret koji će Sjedinjene Države, zajedno s Evropljanima zaštititi – smatra  profesor Daniel Serwer

– Ustav BiH mora biti promijenjen, entiteti i kantoni nestati, a političari iz Republike Srpske kažnjeni, jer zagovaraju otcjepljenje. Bošnjaci su jedini čuvari integriteta i suvereniteta BiH, preporuke su međunarodnih lobista novoj američkoj administraciji Joa Bidena, koje su se mogle čuti na sjednici Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma SAD. Zvaničnici Srpske odgovaraju – državni udar pod plaštom demokratije je stara priča muslimanskih lobista u Americi, javlja Dodikov javni servis RTRS.

– Ovaj sistem ne funkcioniše i na mnogo načina BiH sprečava da napreduje, gdje Republika Srpska blokira odluke od državnog interesa u korist široke autonomije i težnjom za otcjepljenjem. To mora prestati – rekao je Eliot Engel, predsjedavajući Odbora za spoljne poslove.

– Takva BiH neće se temeljiti na etničkoj podjeli moći, već na većini građana koji biraju svoje predstavnike. Kantoni i entiteti, kao i etnički veto i ograničenja, nestaće. Amerikanci i Evropljani trebalo bi da pozdrave mogućnost novog građanskog ustava. Potreban je narodni pokret koji će Sjedinjene Države, zajedno s Evropljanima zaštititi – smatra profesor Daniel Serwer.

Članak indeksiran 24. 12. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me