Raskrinkavanje.ba

Online recepti → Ostali smo bez još jedne dive! Kolege iz Narodnog pozorišta objavile vijesti- Ispraćaju svoju omiljenu kolegicu Biljanu Blagojević

20.12.2022
Tekst članka

Što se tiče glumačke scene teško bi bilo nabrojati sve glumice i glumce koji su ostavili pečat u kinematografiji , a među njima je iLjiljana Blagojević rođena 1955. godine u Zemunu. Ljiljana je svojoj bogatoj karijeri igrala u preko 50 filmova te je igrala u preko 60 pozorišnih predstava u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Ljiljana koja je dobila i veliki broj priznanja za svoj rad se oprostila od pozorišta i glume nakon predstave velika drama i otišla je u zasluženu penziju. Ipsraćena je ovacijama i velikim aplauzom a pored publike od nje su se oprostile i njene kolege koje su joj kao iznenađenje donijeli i poklonili veliku tortu što je ona podijelila i sa svojim fanovima na društvenoj mreži Instagram.

Naime, ona je napisala kako joj je za ispračaj tortu napravila Bilja Joksić te istakla da bez ljudi kakvi su ona i njen muž Zoran a koje publika nikada ne vidi a glumci u pozorištu ne bi mogli raditi svoj posao bez njih.

Članak indeksiran 22.12.2022. Zadnji put osvježen 22.12.2022.

Ocijenjeno u analizi