Raskrinkavanje.ba

Balkan Life Today → Ostali smo bez još jedne dive na glumačkoj sceni! Kolege iz Narodnog pozorišta objavile vesti, ispraćaju svoju omiljenu Ljiljanu Blagojević

19.12.2022
Tekst članka

U bivšoj Jugoslaviji se puno pažnje polagalo i puno sredstava ulagalo u umjetnost sport i kulturu što je rezultiralo i da imamo veliki broj poznatih osoba u ovim djelatnostima. Kada je u pitanju glumačka scena teško bi bilo nabrojati sve glumice i glumce koji su ostavili svoj pečat u ovdašnjoj kinemaotografiji a jedna od njh je svakako i Ljlljana Blagojević koja je rođena 1955. godine u Zemunu.

Njeni roditelji su se razveli ubrzo poslije njenog rođenja i ona je nakon toga živjela sa majkom a nakon završene srednje škole počela je da studira hemiju ali je na drugoj godini odlučila da je gluma ipak poziv kojim želi da se bavi pa je prešla na akademiju koju je završila u klasi sa Mirjanom Karanović i Mimom Karadžićem i ostalim poznatim glumcima.

Ljiljana je u svojoj bogatoj karijeri imala uloge u preko 50 filmova te je igrala u preko 60 pozorišnih predstava u Narodnom pozorištu u Beogradu. Ljiljana koja je dobila i veliki broj priznanja za svoj rad se oprostila od pozorišta i glume nakon predstave Velika drama i otišla je u zasluženu penziju.

Ispraćena je ovacijama i gromoglasnim aplauzom koji je trajao dugo što je i zaslužila. Pored publike od nje su se oprostile i njene kolege koje su joj kao iznenađenje poklonile tortu što je ona podijelila i sa svojim fanovima na Instagramu. Ona je napisala kao joj je tortu za ispraćaj napravila Bilja Joksić te istakla da bez ljudi kakvi su oa i njen muž Zoran a koje publika nikada ne vidi ni glumci u pozorištu ne bi mogli raditi svoj posao.

Članak indeksiran 22.12.2022. Zadnji put osvježen 22.12.2022.

Ocijenjeno u analizi