Raskrinkavanje.ba

BPortal (.icu) → Ostali smo bez još jedne dive na glumačkoj sceni! Kolege iz Narodnog pozorišta objavile vesti, ispraćaju svoju omiljenu Ljiljanu Blagojević

19.12.2022
Tekst članka

U bivšoj državi se davalo dosta pažnje u umjetnost, kulturu i sport, što je dovelodo toga da imamo veliki broj poznatih ličnosti u ovim djelatnostima. Kada je glumačka scena u pitanju, bilo bi teško nabrojati sve glumce i glumice koji su ostavili svoj pečat u ovdašnjoj kinematografiji. Jedna od njih je definitivno Ljiljana Blagojević koje je rođena u Zemunu 1955. godine. Njeni roditelji su se ubrzo nakon rođenja rastali, te je ona ostala živjeti sa majkom.

Nakon završene srednje škole je počela da studira hemiju, a na drugoj godini je riješila da je gluma ipak njen poziv kojim želi d ase bavi. Ljiljana je u svojoj kaijeri imala uloge u preko 50 filmova, te je igrala u preko 60 pozorišnih predstava. Isto tako je dobila mngoa priznanja za svoj rad, te se sada oprostila od glume i pozorišta, nakon predstave Velika drama i otišla u zasluženu penziju..

Ostatak možete da pročitate na linku OVDJE.

Članak indeksiran 22.12.2022. Zadnji put osvježen 22.12.2022.

Ocijenjeno u analizi