OTIŠLA JE BOSANSKA KRVAVA MERI

Izvor/medij: Urban feniks
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Dezinformacija
Raskrinkano u: Linč-kampanja dva portala: Sinhronizovani napad na “beznačajnu penzionerku”

Završena je jedna opskurna i spletkama „obogaćena” karijera bosanske Bloody Mary, neki bi rekli i bosanske Eve Brown, za koju Federalna televizija priprema posebnu promociju putem TV emisije, finansirane novcima običnih građana putem naplate rtv takse. Ova donedavna nositeljica pravosudne funkcije bila je i predsjednice Suda BiH u kontinuitetu 12 godina. Informacije radi,  Meddžida Kreso rođ. Avdić, udovica je rahmetli Mehe Krese, mostarskog bogataša, vlasnika ugostiteljskih objekata, potomka poznate begovske porodice.

Malo je ljudi, kako iz pravničkog esnafa, tako i običnih ljudi, koji će o ovoj ženi reći nešto pozitivno, jer jednostavno, baš kao što je i Krvava Meri (Mary I. Tjudor, Engleska kraljica iz 16. vijeka) ostala upamćena po progonu protestanata, tako će i Meddžida Kreso ostati upamćena po progonima naručenim iz SDA i progonima svojih podređenih u Sudu BiH tokom dugogodišnje vladavine. Bila je žena koja nije trpila drugačije mišljenje, a diskusiju nije ni dozvoljavala. Onaj ko bi se usudio protivriječiti, bio bi progonjen i na kraju kažnjen, a oprostiti nikada nikome nije znala niti željela. Jer živjela je svoj gubitnički život, na sebi svojstven način, bez iskrenih prijatelja.

A njene pojedine nekadašnje najbolje prijateljice, danas proklinju dan kada su se sprijateljile, jer nije mogla podnositi da bilo ko iz njene blizine ima bolji i sretniji brak, poslušnu i normalnu djecu koja ne konzumiraju narkotike ili da je pak kompetentniji u poslu od nje.

Tako su i zbog njene ljubomore bliski prijatelji stradavali i bivali progonjeni.

A voljela je biti bliska sa političarima, naročito onima iz SDA, gdje je držala čvrstu vezu sa još jednim „namćorom” Šefikom Džaferovićem, sa kojim je dogovarala političke progone i montaže protiv neposlušnih i nepodobnih, a u ime SDA, što je naročito eskaliralo za vrijeme vladavine Bakira Izetbegovića i njoj izuzetno bliskog klana Čampara-Zvizdić.

Bliskost sa braćom Čampara se najbolje pokazala prošle godine kada je doživjela nesreću u svojoj kući na Jadranskom moru kojom se prilikom teže povrijedila razbijenim staklom, a u sarajevsku bolnicu ju je dovezao lično Dubravko Čampara??? Čudna bliskost Predsjednice Suda BiH i tužioca Tužilaštva BiH. U svakom slučaju nedopustiva bliskost zbog profesionalnog odnosa. No, na takve stvari nije nikada gledala, jer je bila nedodirljiva, a uz to i brutalna i beskrupulozna.

Danas u Sudu BiH se osjeti veliko olakšanje, a u uredima se može čuti radost i smijeh, koji je nekada bio zabranjen, jer predsjednici nikada nije bilo do smijeha zbog porodičnih frustracija i asocijalnosti kojom je „trovala”okolinu.

A bh pravosuđu i budućim dužnosnicima u pravosudnom sektoru, ostaje da izvuku veliku pouku i iskustvo da se ovakvim kandidatima više nikada ne dozvoli da zatruju treći stub vlasti. Ovo iz razloga što greške u pravosuđu skupo koštaju svaku državu i mnogo duže traje „ozdravljenje” od ovakvih štetočina.

Članak indeksiran 05. 01. 2018 Zadnji put osvježen prije 5 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me