OTKRIĆE: Maslačak leči rak!

Izvor/medij: Kurir
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Ispravljeno
Raskrinkano u: Istina o maslačku i raku: Obećavajuća istraživanja, ali ništa više od toga

Ova jestiva biljka smanjuje holesterol, podstiče apepit i varenje hrane, a doktori tvrde da njen koren ubija kancerogene ćelije, za razliku od hemoterapije i zračenja, koji uništavaju sve ćelije

Maslačak ne samo da asocira na početak proleća, već je ova biljka jestiva i lekovita.

 

Marijan Jošt, hrvatski profesor genetike i jedan od najpriznatijih stručnjaka iz regiona, kaže da je pre izvesnog vremena došao do rezultata istraživanja sa Univerziteta Vindzor u Kanadi, koja dokazuju da koren maslačka djelujeantikancerogeno.

 

"Da sam znao ovo što sada znam, verovatno bi neki od mojih poznanika i prijatelja, koji su preminuli od raka, danas bili živi. Godinama sam bio ljut na maslačak, tu jestivu korovsku biljku, koja se nekontrolisano širila po mom travnjaku. Ali, danas kada znam koliko je ta biljka dragocena, potpuno sam promenio mišljenje", kaže Jošt.
On dodaje da je odranije poznato da tonik od maslačka povoljno deluje na jetru, ali da može da izleči rak, otkriveno je tek nedavno.

 

"Dokotorka Karolina Ham primetila je poboljšanje zdravstvenog stanja kod nekoliko pacijenata, koji su pili čaj od maslačka i sa tim zapažanjem upoznala koleginicu biohemičarku doktorku Kjaram Pandei, koja je započela istraživanje. Ispitujući uzorke krvi pacijenata obolelih od leukemije, doktorke su ustanovile da ekstrakt korena maslačka deluje pogubno samo na kancerogene ćelije, za razliku od danas prihvaćenih metoda, hemoterapije i zračenja, koje ubijaju sve ćelije", kaže Jošt.On navodi da postoji niz primera u svetu, gde su ljudi u finalnim fazama raka uspeli da se izleče.

 

Ceo tekst možete pročitati ovde.

 

Autor: Stil

Članak indeksiran 09. 05. 2018 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me