Otkriva li 9. sekunda videa sudbinu Mateja Periša? “Hajde sad ustani!”

Izvor/medij: Max portal
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Video koji “otkriva nove detalje” nestanka Mateja Periša nije autentičan

Za Splićaninom Matejem Perišem, koji je nestao u Beogradu u noći s 30. na 31. prosinca i dalje se intenzivno traga, a MUP Srbije u saradnji s kolegama iz Hrvatske provjerava svaki trag koji bi mogao rasvijetliti sudbinu nestalog mladića.

Nakon što su pregledani videozapisi s nadzornih kamera i nakon što je policija napravila detaljan plan kretanja Splićanina u noći nestanka na vidjelo i dalje isplivavaju novi detalji. Na stranici “Nestali Matej Periš”, otvorenoj na društvenim mrežama, navedeno je da se na toj snimci nalazi možda “najveći detalj koji je svima promaknuo”, uz napomenu da se u devetoj sekundi videa obrati pažnja na uzvik nepoznate osobe koja govori: “Sad ustani”.

“Na ovo nitko nije obraćao pažnju, svi smo gledali samo snimke (većinu bez tona). Da bismo naišli na ovu snimku i čuli na devetoj sekundi videa ‘hajde sad ustani’, čak se prije tog uzvika čuje i nešto kao neki pucanj”, stoji u opisu videozapisa.

“Jasno se vidi da je čovjek orijentiran i namjerno je došao tu. Dezorijentiran čovjek ne ponaša se tako. I više je nego sigurno da sam sebi nije si naudio jer vidi se njegova stabilnost. Nije on u sekundi upao u psihičku krizu i skočio u vodu”, piše u jednom komentaru.

Što se tiče glasa koji se čuju skoniji smo povjerovati da je riječ razgovoru osoba koje su snimale video, a zvuk koji se čuje mogao bi biti školjocanje upaljača pri paljenju cigarete.

M.M: /Foto: YouTube

Članak indeksiran 21. 01. 2022 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me