OTKRIVEN TAJNI DOKUMENT! Amerika u operaciji "Raspad Jugoslavije" koristila paravojne snage od kojih je nastala Al Kaida! "MARKALE" SU SMEŠTENE SRBIMA!

Izvor/medij: Informer
Ocjena: Teorija zavjere Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Švicarska obavještajna služba za Raskrikavanje.rs: “Ograđujemo se od pisanja Večernjih novosti”

Švajcarska obaveštajna služba objavila dokument u kojem navodi da su SAD u ratu u Jugoslaviji koristile paravojne snage iz kojih je nastala Al Kaida

 

Kako prenose Večernje novosti, SAD su u ratu u bivšoj Jugoslaviji koristile iste one paravojne snage uz pomoć kojih su prethodno ratovale protiv Sovjetskog Saveza u Avganistanu.

Te snage će kasnije poneti ime islamističke terorističke mreže Al Kaide, a na istim temeljima su se kasnije razvile i ostale terorističke organizacije militantnih muslimana, kao što je Islamska država, navodi se u dokumentima švajcarske službe za koje beogradski dnevnik kaže da su upravo dospeli na svetlo dana.

HAG UNIŠTIO KLJUČNI DOKAZ DA SRBI NISU KRIVI ZA "MARKALE"! Tribunal u panici - ŠEŠELJEV SUDIJA OSLOBODIĆE MLADIĆA I KARADŽIĆA!

U dokumentima se navodi da su politička i medijska propaganda, koji su služili kao okvir za rasparčavanje bivše Jugoslavije, u međuvremenu dobro istraženi.

Ono što situaciju razlikuje od, recimo, rata u Iraku, jeste činjenica da brojni mediji i komentatori do danas nastoje da odbrane tadašnje zvanične verzije o okolnostima pod kojima se odvijao rat u bivšoj Jugoslaviji.

ČEŠKI REDITELJ RASTURA LAŽI ZAPADA, SNIMA FILM O SRPSKOM STRADANJU U SREBRENICI: Ameri mu ovo neće oprostiti!

U dokumentima se, između ostalog, podseća i na slučaj masakra na sarajevskoj pijaci "Markale", za koji su prvobitno bile optužene snage bosanskih Srba, dok su kasnije u tom, kao i u nekim narednim slučajevima, oficiri misije UN u Bosni zaključili da su zločin najverovatnije sprovele bosanske vojne snage prema sopstvenom stanovništvu.

 

Printscreen You Tube

Markale

Švajcarci, kako prenose Novosti, ukazuju na to da se u ratnoj strategiji ovaj zahvat naziva "napadom pod lažnom zastavom".

KONAČNO, ISTINA O MARKALAMA: Međunarodna ekspertska komisija dokazuje da su događaji na sarajevskoj pijaci režirani!

U dokumentima se navodi spisak propagandnih primera, kojima su mediji stvarali okvir za rat u Jugoslaviji i kojima su duboko uticali na javno mnjenje o suštini i karakteru tog sukoba.

U dokumentima se pod takvim primerima pominju "srpski logor smrti Trnopolje", "Markale", kao i Srebrenica, za koju se navodi da je "najtužniji vrhunac rata u Bosni".

Članak indeksiran 30. 12. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me