OTKRIVENO KO SABOTIRA SNIMANJE FILMA „KOŠARE“

Izvor/medij: Intermagazin
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Put agencijske vijesti: Ljuti reditelj, odmetnuti producenti, monarhisti i - NATO

POKS ocenio da sukob producenata, reditelja i scenariste filma „Košare“, usred snimanja filma, predstavlja pokušaj NATO lobista da menjaju istoriju.

U tome kažu, podržavaju stav komandanta odbrane Košara 1999. godine, pukovnika u penziji Ljubinka Đurkovića, koji je, podsećaju, kao nestranačka ličnost, bio prvi na listi koalicije Za kraljevinu Srbiju na nedavno održanim parlamentarnim izborima.


 

Predsednik POKS Žika Gojković istakao je da film „Košare“ nije običan film, već mora biti na filmskom platnu ovekovačena slava heroja Košara i putokaz za buduće generacije kako se voli i brani otadžbina.

„Duže od 20 godina čekamo ovu priliku, a sukob filmske ekipe i prekid snimanja, već baca senku na ovo istorijski važno delo naše kinematografije. “Košare“ će biti poput udžbenika istorije Srbije, i država mora da zaustavi sve pokušaje da se heroji i bitka omalovaže i obesmisle“, rekao je Gojković, a navodi se u saopštenju POKS-a.

Inače, na snimanju filma „Košare“ nenadano su iskrsli problemi u odnosima reditelja i producenata, koji bi mogli biti rešeni posredovanjem Filmskog centra Srbije između producenta filma i reditelja Balše Đoga.

Rasprava je počela kada je Đogo na svom profilu na Fejsbuku objavio da mu je od producenata stigao „ultimativni zahtev da promeni scenario i učini ga ‘lakšim’ da mogu da se snime i film i serija za četiri-pet dana po epizodi“, na šta on, kako je rekao, nije želeo da pristane, a producenti Nemanja Mičić i Vladan Anđelković su na to odgovorili da su odlučili da prekinu dalju saradnju sa Đogom i najavili da će predstaviti novog reditelja.

Članak indeksiran 27. 08. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me