OTVORENE GRANICE OD SUTRA, UPRAVO SAOPŠTENA VIJEST: Građani jedva dočekali

Izvor/medij: Čajeviza.com
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Lažna vijest
Raskrinkano u: Farme klikova: Starim vijestima do novih klikova

Državljani Srbije od sutra, 24. septembra, mogu da uđu na teritoriju Kipra ukoliko posjeduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, saopštile su kiparske vlasti, što je objavljeno i na sajtu ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Određene kategorije lica test mogu da urade po dolasku na Kipar (o sopstvenom trošku).

To su kiparski državljani, njihovi supružnici iz drugih zemalja i njihova maloljetna djeca; lica koja imaju regulisan boravak na Kipru; lica koja imaju specijalnu dozvolu za ulazak od strane Vlade Kipra i lica koja dolaze iz države u kojoj nije moguće da se uradi testiranje na koronavirus, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

srbija-granica

Kako se dodaje, svi putnici moraju da posjeduju kiparsku propusnicu za let (CyprusFlightPass) kako bi im bilo dozvoljeno ukrcavanje. Sva neophodna dokumenta mogu da se nađu i popune elektronski najviše 24 sata prije leta. Kazna za neposedovanje Flight Pass-a iznosi 300 eura.

Kiparske vlasti prethodno su revidirale svoju listu sigurnih zemalja kada je reč o kovidu 19 i grupu zemalja čijim državljanima nije potreban negativan PCR test svele na svega osam.

(Alo.rs)

Članak indeksiran 24. 02. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me