Raskrinkavanje.ba

Novi → OVA RUSKA TRAVARKA IMA 81 GODINU I OTKRILA JE TAJNU KAKO DA BUDETE ZDRAVI I PUNI ŽIVOTA: Njene biljke čine čuda

26.11.2022
Tekst članka

Poznati biolog ističe da pomaže u liječenju mnogih bolesti

 


Ako hranu shvatimo kao prevenciju i lijek na vrijeme, možemo sebi omogućiti da živimo sretniji, kvalitetniji i duži život. Isto misli i Lidija Nestorovna Surina, poznati ruski biolog, fitoterapeut i travar već 40 godina. Autor je i nekoliko veoma popularnih knjiga o ljekovitom bilju.


Lidija je 2008. godine proglašena za najbolju iscjeliteljicu u Rusiji. Njeni savjeti su popularni u cijelom svijetu. Evo nekih odabranih, veoma dragocenih za svakog od nas.

 

1. Danas se više razbolijevamo, jer jedemo dosta uvozne hrane. U redu je jesti uvoznu hranu, ali maksimalno 10 posto ukupne hrane unese u naš organizam. Kada jedete mnogo hrane koja nije iz vašeg podneblja, onda nećete moći da se prilagodite uslovima mesta u kome živite. To je osnovni zakon prirode. Razumiješ li me? Od te hrane se samo razbolite! Ivan Grozni je još 1580. godine rekao: "Ako hoćeš da osvojiš zemlju, daj im tuđe proizvode!" I to je ono što danas sebi radimo!

2. Većina hrane koju danas jedemo je džank: gazirana pića, žvakaće gume... Glavni sastojak u njima je aspartam (zaslađivač) koji je 200 puta slađi od šećera. Što više pijete tog soka, više pijete i više kupujete. A zemlja koja je proizvela ovo smeće se bogati.


Komplikacije koje donosi aspartam: smanjuje inteligenciju, uzrokuje glavobolju, mučninu, depresiju, bolove u stomaku, zamagljen vid, uzbuđenje, nesiguran hod, oštećenje zglobova, gojaznost itd. Zapitajte se šta dajete svom djetetu kada mu pustite da popije čašu gaziranog pića - "bez šećera"!

3. Bijeli hleb je prazan hleb. Kada se u stara vremena jeo bijeli hljeb? Samo za praznike. Ostatak vremena jeo se hljeb od cijelog zrna.

4. Moja preporuka je da deci u vrtiću mesec dana dajemo zobenu kašu sa domaćim mlijekom, kojom ćemo im čistiti pluća. U drugom mjesecu treba im dati zob kuhan u vodi, kojim ćemo im očistiti jetru. A onda još tri sedmice treba produžiti davanjem zobi!

5. Kao djete, otac mi je davao piće za lječenje alergije: svaki dan tri nedelje sam pio pola čaše mleka u koje je dodavao 3 kapi joda. Sam Napoleon je davao vojnicima jod, znajući da će njegov nedostatak dovesti do demencije.

6. Šta jedu mačke i psi u proljeće? Gulaš. Neki ga pojedu, a onda povraćaju, što znači da se čiste od toksina. Portulak je najvažnija ljekovita biljka. Sadrži silicijum, a silicijum zadržava kalcijum, što znači da se štitimo od artritisa, artroze, gastritisa itd. Uzmite gomilu mladog pirea i kuhajte 10 minuta. Sipajte vodu i skuvajte pire u supi. To je pravi lijek za starije osobe. 7. Oni koji imaju čireve moraju svaki dan uzeti 1 list trputca. 8. Svaki dan konzumirajte glog, neven, kamilicu i beli luk. Pomoći će vam više od bilo kojeg sintetičkog vitamina.

Ljekovita svojstva pirea


Ova biljka se najčešće koristi kod problema sa upalnim procesima mokraćne bešike, bubrežnih i žučnih kamenaca, hemoroida i čišćenja krvnih sudova.

Odličan je za regulaciju metabolizma masti, jer smanjuje nivo lošeg holesterola i triglicerida u krvi. Dobre rezultate daje i osobama koje žele izgubiti višak kilograma jer uz dijetu ubrzava sagorijevanje masnih naslaga. Daje dobre rezultate kod problema sa dijabetesom, a djeluje i kao dobar diuretik.

Ispijanjem samo jedne šoljice ovog čaja dnevno podstiče se lakše i brže izlučivanje žuči, što uvelike pomaže boljoj probavi hrane, a ujedno sprječava taloženje i stvaranje kamenca u žučnoj kesi, upale kože i sluzokože. , upala žuči i jetre.

Recept za čaj od pirea


U veću posudu stavite dvije šake osušenog korijena pirea, pa prelijte sa 5 litara hladne vode, pustite da lagano ključa, dok se sadržaj vode ne smanji na 3 litra. Skinite sa vatre, ostavite da se ohladi, procedite u staklene flaše da čuvate u frižideru i uzimajte jednu do dve šoljice dnevno tokom dana.

Ovako pripremljena terapija treba da traje najmanje 14 dana, može se piti i neograničeno, jer nema nuspojava.

Članak indeksiran 28.02.2023. Zadnji put osvježen 28.02.2023.

Ocijenjeno u analizi