Ovaj čovjek je još 1981. godine predvidio koronavirus? Evo o čemu je tada pisao i kako je se sve završilo!

Izvor/medij: Nova danas
Ocjena: Lažna vijest Ispravljeno
Raskrinkano u: Ne, roman “Oči tame” iz 1981. godine nije predvidio izbijanje novog koronavirusa

Poznati svjetski pisac je još sada davne 1981. godine do u detalje predvidio epidemiju koronavirusa, a kada vam pokažemo neke dijelove iz njegove knjige koju je tada objavio, uhvatiti će vas jeza.Sada svi njegovi fanovi objavljuju ulomke u njegovoj knjizi koji se čine i više nego prpročanski i više izgleda kao da je Dan Kunc stvarnno mogao gledati u budućnost.

Naime, on je te godine objavio fantastični triler pod naslovom Oči tame i u njemu se ljudska populacija susreće sa opasnim virusom koji joj prijeti potpunim uništenjem. Kunc je taj virus u knjizi nazvao Wuhan – 400 a naziv mu je dao po gradu u kojem je nastao a to je u njegovoj knjizi grad Wuhan u Kini. Jezivo zar ne? U knjizi jedan od glavnih likova tvrdi da je virus Wuhan – 400 u stvari jedna vrsta biološkog oružja koja je razvijena u svjetskim laboratorijama. U romanu, ovaj virus napadaljudski mozak a on je stvoren kao biološko oružje koje je moglo da u potpunosti uništi cjelokupnu populaciju jednog grada ili države za samo 12 sati uz učinkovitost od sto posto.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Jedan od fanova ovog pisca i korisnik Twitera je objavio odlomke iz ovog Kuncovog romana, a lik u knjizi objašnjava kako djeluje virus. On se kreće duž cijelog moždanog stabla u tijelu čovjeka i tu luči otrov koji bukvalno pojede moždano tkivo i u potpunosti uništava jedan dio mozga, onaj koji kontroliše auromatske funkcije ljudskog tijela. Tu se, bar za sada razlikuje dešavanje u knjizi i onoga čemu danas svjedočimo, kada je koronavirus u pitanju. Poznato je bar za sada da koronavirus napada respiratorni sistem.

Članak indeksiran 12. 06. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me