Raskrinkavanje.ba

Dnevnik.rs → ОВО ЈЕ НАЈМОЋНИЈИ АНТИБИОТИК НА СВЕТУ Лечи више од 160 здравствених проблема, а његову МОЋ ни доктори не могу да објасне

08.12.2023
Tekst članka

Куркума се углавном користи у кухињи због њеног јединственог укуса, али се већ вековима користи у алтернативној медицини.

Бројне научне студије су потврдиле предности које куркума има за наше здравље. Зачин садржи активно једињење које се назива куркумин, које може да смањи упалу, али и излечи многе пробавне проблеме.

Према неким стручњацима, куркумин такође може да помогне људима да спрече настанак рака. Пун је антигљивичних и антибактеријских својстава која могу да нам помогну у борби против бројних болести. Истраживање тврди да куркумин може да помогне ћелијама да преживе јаку упалу.

Такође штити ДНК. Утиче на 700 гена у нашем телу и лечи више од 160 здравствених проблема. Његова антиупална својства могу да помогну и код излећења остеоартритиса.

Многи стручњаци тврде да куркума може да нам помогне код лечења проблема с јетром, с дисањем, а препоручује се и у терапији аутоимуних поремећаја и неуролошких проблема.

Садржи једињење звано турмерон, које може да послужи и као природни лек против Алцхајмерове болести. Може да побољша функцију мозга и поправи мождане ћелије.

Веома јака антиоксидативна и антиинфламаторна својства куркуме могу да помогну у лечењу многих врста рака, као што су: рак желуца, дојке, плућа, јетре и дебелог црева. Ово је одлично, јер оставља здраве ћелије нетакнутим, а утиче на малигне ћелије.

Куркума има побољшани ефекат када се комбинује са медом. Ова комбинација може да помогне у борби против бројних бактерија, а сачуваће добре бактерије у цревима.

Ево како да припремите ову моћну мешавину:

Састојци:

– 1 кашика куркуме у праху

– 100 г меда

Припрема и конзумирање:

Помешати састојке у стакленој тегли.

Код прехладе узимати по кашичицу ове мешавине на сваких сат времена.

Сутрадан, узимати по кашичицу на свака 2 сата.

Следећег дана узмите дозу 3 пута у току дана.

Напомена: Никако немојте да прогутате мешавину одмах, нека вам се полако топи у устима.

Препорука: Свакодневно можете да стављате по кашичицу ове смесе у чај како бисте имали оптималне резултате.

Članak indeksiran 05.02.2024. Zadnji put osvježen

Ocijenjeno u analizi