OVO MIJENJA SVE! POTPUNI PREOKRET U SLUČAJU DRAGIČEVIĆ, KONAČNO OTKRIVENO ZBOG ČEGA JE DAVID UBIJEN!

Izvor/medij: Globalno
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Nije “konačno otkriveno" zbog čega je ubijen David

Međunarodni pravni tim koji zastupa porodicu Dragičević održat će u Beogradu radni sastanak i analizirati spise.

Advokat Duško Tomić vjeruje da će tim predložiti da se postupajući tužilac Dalibor Vrećo udalji sa tog spisa.

Poručuje da će vrlo vjerovatno u cijeli slučaj biti uključene i međunarodne institucije, kao što je Komisija Ujedinjenih nacija čije je sjedište u Ženevi za borbu protiv torture.

Duško Tomić član Međunarodnog pravnog tima koji radi na slučaju ubistva Davida Dragičevića dobio je danas od Okružnog javnog tužilaštva komlepatn spis.

Uprkos, kako kaže, protivljenju Dalbora Vreće, Želimir Lepir je advokatskom timu ipak dao sve što su tražili.

Nakon šest mjeseci danas je po prvi put javno progovoreno o mogućem motivu ubistva Davida Dragičevića.

‘’Mislim da smo korak da otkrijemo motiv. Motiv su ogromne pare, jer sazanjanja koja sam dobio od određenih kriminogenih lica podzemlja Banjaluka i Sarajeva uputila su na trag da je David Dragičević kao vrstan stručnjak za laptope naišao na ogorman novac, da li nije znao reći pravu šifru ili nije htio, ali je suština u tome.

Značajno je da Filip Ćulum radi u jednoj organizaciji za trgovinu oružjem, Rađen radi u drugoj organizaciji sa trgovinom oružjem i navodno ključevi koji su nestali trebali su biti korišteni za izvlačenje ogromnog oružja’’ – rekao je danas Duško Tomić, član Međunarodnog tima u slučaju Dragičević.

Tomić kaže da je analizirajući spise došao do neoborivih dokaza da je policija u prvoj fazi istrage radila katastrofalno, toliko da se to, tvrdi, graniči sa svjesnom namjerom.

Navodi da je laptop, koji je pronađen u Crkvenoj značajan dokaz, završio u Brčkom.

‘’Pored silnih organizacija kakav je Institu bezbjednosti u Beogradu, pa i velikih stručnjaka u drugim velikim centrima, laptop je dospio u policiju u Brčko gdje je prvi poliicajac Goran Psisi prijatelj ministra Lukača’’ – kaže Tomić

Iz Tužilaštva je izašao bez ijednog papira. Ali, dobio je poruku od osobe koja je svjedok dešavanja kobne noći 18. marta.

‘’Dobio sam izjavu od djevojke koja tvrdi da njena izjava nije tačna u MUP i doći će u Banjaluka i daće pravu izjavu. Ona je trenutno vani. Natjerali su je da kaže da je David tu noć bio pijan i drogiran’’ – kaže Dragičević.

Prije nego što se uputio u Tužilaštvo održao je pres konferenciju na kojoj su prikazane izjave svih koji su uključeni u istragu ovog slučaja. Video materijal prikazuje brojne nelogičnosti i propuste u istrazi o smrti Davida Dragičevića.

Kontradiktorne tvrdnje

Kontradiktorne su posebno izjave o tuči iza Metalske škole. Ministar Lukač kaže da nema dokaza za tu tuču kod Metalske škole, a glavni okružni tužilac da nema dokaza za tuču kod Medicinske škole.

 

Ipak, Davor Dragičević ima svjedoka koji će da potvrdi da je nije čuo, već vidio tuču iza metalske škole.

‘’Ja sam bio kod gospođe Jovanke Bošnjak, ona je žena mog radnog kolege, kod nje u kući i ona je rekla da ubije i nju i djecu, da će ostati kod te izjave. I ona je meni to rekla još dok je David bio živ.

 

Bio sam ispod njenog balkona, sve za tu tuču. Sve sam im dao. I tužilaštvu i sve. Imam pet svjedoka, pet svjedoka koje ne smijem nigdje odvesti. Ne radi njih, radi sebe, radi njihove djece.

Zato što hoću da zaštitim te svjedoke, na pravi način, da im se ništa ne dogodi.’’ – rekao je Dragičević.

Kontradiktornosti u izjava čelnih ljudi MUP-a postoje i kada je u pitanju lokacija i video kamera koja je posljednja snimila Davida Dragičevića.

Postoje i različite tvrdnje o vremenu gašenja telefona Davida Dragičevića. Zanimljivo je i da stepen povreda svako na svoj način tumači.

Dragan Lukač tvrdi da slike sa obdukcije i prije obdukcije pokazuju da na tijelu na ledjima nema masnice ni packe.

Željko Karan je rekao da ima i zaživotnih i postmortalnih povreda na koljenima su dvije vrste povreda.

Lukač je govorio da nema prebijanja ruku i nogu …

Postoje i tvrdnje da je David Dragičević bio narkoman. Međutim, toksikološki nalaz to nije potvrdio.

Tako je Lukač kazao da u konkretnom slučaju može se konstatovati da je kod ispitanika ustanovljeno prisustvo etil alkohola u prethodno navedenoj koncentraciji kao i prisustvo marihuane, kao i prisustvo LSD.

O tome je govorio i Milorad Dodik, koji je rekao da mu je Davidov ujak rekao – Znam ja da je on bio i na težim drogama i sada ja ne treba o tome da pričam.

Ispostavilo se da Aljoša Borković nije ujak Davida Dragičevića, s toga niko ne zna otkud takve informacije minustru unutrašnjih posloova i predsjedniku RS.

Davidov otac kaže da iza ubistva njegovog sina stoji država i da se ubistvo upravo iz tog razloga zataškava i zato će slučaj završiti u Sudu u Strazburu – prenosi BN.

 

Izvor: bhdijaspora.net

Članak indeksiran 11. 06. 2019 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me