Ovo odmah trebate provjeriti: Broj koji se nalazi u donjem desnom uglu vaše lične karte govori policiji nešto veoma zanimljivo o vama

Izvor/medij: Kreacije
Ocjena: Klikbejt Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Biometrijska lična karta ne sadrži informaciju o “dvojnicima”

Lična karta je inače javna isprava uz čiju pomoć građani mogu da dokaži svoj identitet. Taj dokument je bitan i ne smije se izgubiti, a u tome slučaju se mora objasniti nadležnim organima slučaj da ste izgubili ličnu da je neko drugi ne bi mogao koristiti i krasti vaš identitet. Taj dokument je isto tako i dokaz o nekim drugim činjenicama koje su u njoj sadržane.

 

 

 

Isto tako ukoliko postoji određeni međunarodni ugovor, onda lična karta može da vam služi kao i putna isprava kao što to možete koristiti u nekim zemljama. Organi unutrašnjih poslove se vode pomoću nekih evidencija o elementima ličnog statusa građana, a pogotovo kada se radi o prebivalištu i boravištu, te evidenciji državljana.

Isto tako se može raditi o evidenciji ličnih karata, ili putnih isprava, matičnih brojeva građana i registru motornih vozila, a utvrđivanje identiteta lica i vođenje evidencije o izdatim ličnim kartama, te isto tako posebna upravna materija su regulisani zakonom o ličnoj karti. Kako taj zakon navodi, lični identitet se može dokazati lićnom kartom, a koja može da bude dokaz i o drugim činjenicama koje ona pokazuje.

Između svih podataka za koje mi znamo, nalaze se na biometrjskim ličnim kartama broj ljudi čija lica imaju slične karakteristike kao i vaše lice, a sada samo pogledajte na primjeru kako to možete provjeriti. Kada su nove, tačnije biometrijske lične karte, onda je građanima najavljeno kako će biti poznato da će se na njima nalaziti isti podaci koji su bili na njihovim starim dokumentima. Ipak, jedan od brojeva na vašoj ličnoj karti može otkriti koliko postoji osoba u vašoj zemlji koji prema fotografiji iz baze MUP-a imaju slične karakteriste kao vaše lice, a pogledajte to na svojoj ličnoj kao i na ovoj:

Članak indeksiran 16. 11. 2018 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me