OVOG LOPOVA SUD JE VRATIO NA POSAO: Pogledajte kako zaposlenik Hitne pomoći krade novčanik pacijentici (VIDEO)

Izvor/medij: Slobodna Bosna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Spin Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Spinom protiv Naše stranke

Jučer je skupštinska većina Kantona Sarajevo oborila izvještaj o radu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, a jedan od krucijalnih razloga jesu optužbe iz Neire Dizdarević iz Naše stranke upućene direktoru Ademu Zalihiću, da "vrši mobing nad uposlenim radnikom Zlatkom Ešpekom".

Riječ je o uposleniku Hitne pomoći kome je otkazan ugovor o radu još davne 2009. godine, zbog "teške povrede radne obaveze". Iza ove formulacije krije se besprizorno razbojništvo: dokumentirano je da je Zlatko Ešpek ulazio u svlačionicu i potkradao pacijente dok su bili na pregledu kod ljekara!

Ešpek je to priznao na sudu, no sud ga je ipak, nakon što se žalio, vratio na posao jer je utvrđen formalni propust u otkaznom postupku.

Direktor Zavoda, Adem Zalihić, nije ga mogao rasporediti na isto radno mjesto, kako je to sud zahtijevao, jer je u međuvremenu napravljena reorganizacija u skladu sa novim zakonom, i njegovo bivše radno mjesto rendgen tehničara je ukinuto, kao i cijela ta služba. 

 

Od 2015. godine, Ešpek dolazi na posao, uredno prima plaću ali ne radi ništa jer ne želi rpihvatiti novo radno mjesto. 

U videu, koji možete pogledati ispod, vidi se kako Ešpek ulazi u svlačionicu, trkelja po stvarima pacijenata i potkrada ih. 

 

 

  

Članak indeksiran 31. 01. 2019 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me