Oženio je djevojčicu koja ima samo 4 godine- Kada saznate razlog neće vam nikako biti dobro, a dobili su blagoslov i njene majke (FOTO)

Izvor/medij: Kreacije
Ocjena: Klikbejt Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Degutantni klikbejt na račun djevojčice sa leukemijom

Mala djevojčica Abby koja ima samo 4 godine cijeli svoj život boluje od akutne limfoblastične leukemije. Ona se sa tom bolešću faktički rodila, a to je bolest koja se i ne može izliječiti,, ali se neko vrijeme može držati pod kontrolom. Ta bolest najčešće napada malu djecu, a ova djevojčica se cijeli svoj život hrabro bori protiv nje i po mnogima je ona pravi mali heroj zbog svega onoga što je do sada preživjela

Ads

Mala Abby najviše vremena u svome kratkome životu provodi u bolnici Melodies, a tu se tokom vremena sprijateljila sa mladim medicinarom koji se zove Matt i on je maloj Abby omiljen član medicinskog osoblja koji se brine za nju. On se trudi da svakoga dana barem malo uveseli Abby, tako da joj malo lakše prođu dani koje provodi u bolnici. Matt se Abby toliko sviđa, da se povjerila svojoj majci da bi voljela da se uda za njega.

Ta njena želja je došla i do medicinskog osoblja, kao i do Matta koji nisu mogli da zanemare želju male djevojčice, pa su  uz odobrenje majke organizovali malo, simbolično vjenčanje za Abby i Matta, sve sa vjenčanicom, prstenjem i vjenčanom tortom, a kada se sve to počelo dešavati, mada pomalo zbunjena, bilo je vidljivo da je mala Abby bila više nego oduševljena, a njena majka je na sve to rekla: “Divno je kad u životu naiđete na takvo osoblje koje radi nevjerojatne stvari”

Mladoženja Matt je isto tako imao nešto da kaže za medije, a njegove riječi mogu da budu na nauk mnogima: “Samo sam htio pomoći svojoj pacijentici maloj prijateljici i učiniti nešto zbog čega će ona uvijek kada se prisjeti ovoga dana imati osmijeh na svome licu, jer niko ne zna koliko će Abby još dugo da živi i koliko će još lijepih trenutaka da ima u svome malom životu, a ja sam želio da ona bude barem malo sretna jer je to zaista zaslužila”

Članak indeksiran 16. 10. 2020 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me