Raskrinkavanje.ba

Standard → Panarin: Koronavirus koji su britanski agensi ubrizgali u Wuhan, cilj je svrgnuti vlasti

13.02.2020
Tekst članka

Prema Panarinu, uslijedio je britanski državni udar dok je Si pokazao oklijevanje u gušenju nemira u Hong Kongu. To je ohrabrilo goruće ljude iz Londona

Popularni ruski strateški analitičar, koordinator Analitičkog udruženja ODKB prof. Igor Panarin, dr. Sc., Tvrdi da su kinesku virusnu koronarnu epidemiju organizirali Britanci. Štoviše, potječe iz poznate laboratorija za kemijsko i biološko oružje u Salisburyju. Prema njegovim riječima, riječ je o hibridnoj ratnoj operaciji koja ima za cilj postizanje sljedećeg uz pomoć koronavirusa, totalne protukineske propagande i ekonomskih sankcija:

1. Djelomični raspad Kine (povratak Hong Konga u Britaniju);
2. Promjena unutarnje i vanjske politike Kine i smjena Si Jinpinga kao trenutnog premijera, koji se smatra vođom prozapadne liberalne skupine;
3. Uspostavljanje strane ideološke i financijsko-ekonomske kontrole nad Kinom;
4. Pogoršanje odnosa Kine i Rusije; i
5. Likvidacija Šangajske organizacije za suradnju.

Prema Panarinu, uslijedio je britanski državni udar dok je Si pokazao oklijevanje u gušenju nemira u Hong Kongu. Na to su potaknuli požari iz Londona koji Panarin zovu Trećom Kartaginom. Intenzitet epidemije stotinu je puta veći u Wuhanu nego u drugim gradovima i područjima, što, prema Panarinu, također potvrđuje da je epidemija bila umjetno pokrenuta. U prosincu 2019. prethodno regrutovani britanski agenti pokrenuli su akciju bioterorizma u Wuhanu.

Wuhan nije izabran slučajno. Ovaj grad je prometno raskrižje i dugo je bio poznat kao buntovni. 1911. izbio je nered koji je doveo do svrgavanja vladajuće dinastije, a 1960-ih je bio središte "Crvene garde", glavnog pokretača "kulturne revolucije". Prema Panarinu, Britanci su uspjeli spriječiti epidemiju nakon Putinove smjene liberalne vlade u siječnju, a Si je to učinila nakon kineske nove godine i riješila se svojih liberala. Prema nekim izvješćima, tročlana skupina MI-6 odletjela je u Wuhan 16. siječnja 2020. godine. let CZ 674 (London-Vuhan) za provođenje operacija bioterorizma pomoću koronavirusa. Grupa se u London, 20. siječnja 2020., vratila iz Hong Konga preko BA 27 London-Hong Kong (British Airways).

Grupu su činile tri osobe - dvoje operativaca i jedan liječnik iz britanskog laboratorija za obranu i tehnologiju, smješten 12 kilometara od Salisburyja. Xi Jinping pozvao je vojsku na suradnju u borbi protiv epidemije, što je znak spremnosti za najodlučnije djelovanje, ali birokratske pogreške u epicentru epidemije, s namjerom da se pokrenu nemiri protiv državnog vodstva, su teške. Koliko su pristrani izvještaji zapadnih medija - prosudite sami.

U SAD-u od listopada 2019. divlja epidemija gripe. Prema službenim podacima, 15 milijuna ih je zaraženo, a osam tisuća ih je već umrlo. Međutim, ne postoji ništa u zapadnim medijima koji je svoju pozornost usmjerio na Kinu. Panarin napominje da je Si Jinping u pećini živio sedam godina i nije se slomio. Na vlast je došao protiv volje Londona - Treće Kartagine. Željeli bismo, kaže Panarin, da "kineski Staljin" prevaziđe ovaj pokušaj puča i sudjeluje u "Jalti 2020". Panarin, nakon Trumpove pobjede nad svojim britanskim protivnicima, predviđa održavanje "nove Yalte", a Putin, Trump i Xi Jinping sudjeluju - u Beogradu!

 

Naslovna fotografija: Ministarstvo obrane Republike Srbije

 

Činjenice izvora , 12. veljače 2020

Članak indeksiran 29.04.2020. Zadnji put osvježen 29.04.2020.

Ocijenjeno u analizi