Raskrinkavanje.ba

Alo → PANIKA U NATO, ALBANCI IH IZDALI! Ministarstvo greškom objavilo tajni spisak špijuna u Srbiji, Grčkoj, Italiji, Makedoniji! Dvojica sede u Briselu! Ovo su njihova imena!

24.12.2018
Tekst članka

Albanija, članica NATO, slučajno je objavila na internetu tajne podatke o svojim najboljim obaveštajcima i to u sitna creva - imena, vrstu automobila, registarske tablice, brojeve ličnih karata i pasoša, operativne rangove, detalje o putovanjima, pa čak i njihove svakodnevne navike, a u sedištu Alijanse su poludeli jer ko uđe u albanski sistem, ulazi u NATO sistem, piše Independent!

Svi ovi detalji objavljeni su na sajtu albanskog Ministra finansija u okviru izveštaja o finansijskoj situaciji službe ŠIŠ.

Sada ceo svet zna gde tačno operišu najbolji albanski špijuni, kolike su im plate, pa čak i koje vodoinstalatere, majstore i auto-mehaničare zovu radi popravki!

Očajan: Helidon Bendo, direktor ŠIŠ

ŠIŠ je albanska obaveštajna agencija koja operiše u zemlji i inostranstvu i odgovara direktno premijeru Ediju Rami. Ima pet organizacionih struktura: operativnu, spoljnoobaveštajnu, kontraobaveštajnu, službu za borbu protiv organizovanog kriminala i antiterorističku jedinicu.

Spisak špijuna

Spisak špijuna, Foto: screenshot/Ministarstvo finansij

Na izvolte...

Zahvaljujući ovoj brljotini, sad se zna da im dva čoveka im sede na vrlo osetljivim pozicijama u sedištu NATO u Briselu! Ostali su na visokim diplomatskim pozicijama u Belgiji, Grčkoj, u Srbiji i južnoj srpskoj pokrajini Kosovu, Italji i Makedoniji.

Ove svoje špijune je odala Albanija:

1. Ferdinand Nuku

2. Kujtim Prifti

3. Robert Tuci

4. Nestor Babameto

5. Astrit Kinani

6. Nevzat Šehu

7. Tonin Prendi

8. Bardok Gega

9. Hazbi Brahja

 

Sada NATO ima ozbiljan problem, jer onaj ko uđe u albanski sistem, ulazi i u NATO sistem. Alijansa je objavila uzbunu najvišeg stepena ne samo zato što su agenti morali hitno da budu povučeni sa terena već i zbog straha da je njihova špijunska mreža otkrivena i u drugim delovima sveta.

- Možete da objavite svoj budžet. Ali da objavite imena i druge detalje o agentima - pa to je suludo! - kaže za Independent jedan operativac američke CIA koji je želeo da ostane anoniman.

- Svi ovi detalji objavljeni su zato što ih je sama institucija (ŠIŠ) dala uz spisak za isplatu plata. Nije trebalo da stavljaju tako poverljive informacije među redovne račune! - kaže za Independent izvor u albanskom Ministarstvu finansija koje je objavilo podatke.

Pratite nas na Instagramu Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

 

Članak indeksiran 28.12.2018. Zadnji put osvježen 28.12.2018.

Ocijenjeno u analizi