PCR test se povlači u cijelom svijetu

Izvor/medij: 072 Info
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Lažna vijest Dezinformacija
Raskrinkano u: PCR test se ne ukida, i dalje razlikuje viruse gripe i SARS-CoV-2

Američki centar za kontrolu zaraznih bolesti (CDC ) zatražio je 21. jula 2021. godine da se povuče upotreba PCR testova od 31. decembra 2021. godine.

Podsjetimo se da je ovaj test prvi put uveden u februaru 2020. za otkrivanje SARS-CoV-2 virusa i na osnovu ovog testa je proglašena globalna pandemija, srušene su ekonomije, socijalna slika u cijelom svijetu je značajno pogoršana, uvedeno je online obrazovanje, “pozitivni” su nasilno smiještani u karantine, zabranjena su putovanja bez testa, oduzeta su brojna ljudska prava na rad, kretanje, disanje.

Životi su uništeni. Bolesni su proglašavani negativnim a zdravi pozitivnim, jer ovi testovi, navodili su “stručnjaci” često daju “lažno pozitivne ili lažno negativne rezultate”. Kako bi opravdali ovolike greške u testovima, izmišljen je pojam “asimptomatični” bolesnici” koji se odnosi na potpuno zdrave ljude bez ikakvih simptoma bolesti, a kojima su testovi “dokazali” da su ipak bolesni i pozitivni.

Cijeli svijet dvije godine proživljava najteže trenutke isključivo na osnovu testa za koji je i sam biohemičar Keri Mulis, koji je dobio Nobelovu nagradu za ovaj izum 1993. godine, rekao da test ne dijagnosticira bolest izražavajući zabrinutost da može biti zloupotrijebljen ako se koristi u više ciklusa nego je to dozvoljeno (na koliko ciklusa se testira u BiH?- pitanje za novinare).

Mulis je iznenada preminuo u avgustu 2019. godine pred početak pandemije.

Portugalski žalbeni sud u Lisabonu je prvi oborio ovaj test prošle godine a u presudi se pored ostalog navodi razlog: “Zbog toga što pouzdanost ovisi o broju ciklusa koji čine test.”

“To znači da ako osoba dobije „pozitivan” rezultat PCR testa na pragu ciklusa od 35 ili više , šansa da je osoba dobila “lažno pozitivan” rezultat je 97 ili više posto”, stoji pored ostalog u presudi.

U svom obavještenju o povlačenju PCR testa, CDC preporučuje da laboratorije počnu prelaziti na druge načine dijagnosticiranja bolesti.

Hrvatska je počela da ukida PCR test od 1.1.2022. godine kao i brojne zemlje svijeta ali BiH nije.

Članak indeksiran 08. 02. 2022 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me