Raskrinkavanje.ba

IS Radio → PDP Pale: Četiri kamena temeljca za "pokrivanje" četiri godine nesklonosti SNSD-a

20.10.2020
Tekst članka

Ognjen Jugović, kandidat za vijećnika Partije demokratskog progresa (PDP) u Skupštini opštine Pale na predstojećim lokalnim izborima, rekao je danas novinarima da ovaj odbor ima jasan program, kreiran prema potrebama stanovnika ove općine, koji je realan i ostvariv.

- Prije početka kampanje obišli smo sve mjesne zajednice na Palama i razgovarali s građanima o njihovim zahtjevima i potrebama, a na osnovu toga napravili smo program koji ćemo provesti, na čelu s kandidatom za gradonačelnika Nenadom Vukovićem - rekao je Ognjen Jugović.

Prema njegovim riječima, na predstojećim lokalnim izborima neće biti izabran nijedan nacionalni lider, već ljudi koji će predstavljati građane Pala.

Jugović je na današnjoj konferenciji za novinare predstavio i primjere koje, kako kaže, lokalni SNSD predstavlja kao njegovo djelo, a koji su, prema njegovim riječima, realizirani za vrijeme vladavine PDP-a i SDS-a na Palama.

Prema njegovim riječima, to pokazuje sposobnost tadašnje koalicije i dokaz, kako kaže, da nije neophodno da ista stranka bude na vlasti na obje razine da bi općina bila uspješna.

Ističe da je SNSD s Pala svojedobno bio protiv nastavka izgradnje Srpske pravoslavne crkve "Peki", kao i protiv izgradnje studentskih domova, te da su ti projekti realizirani isključivo zaslugama vijećnika PDP-a i SDS-a.

- O tome govorim kao sudionik ovih događaja i tadašnji vijećnik u Skupštini opštine Pale. Završili smo tu dvoranu, a SNSD je tada bio protiv gradnje, a danas je koriste u promotivnom materijalu kao da su je izgradili. To je netačno, jer se dobro sjećam da je SNSD tada rekao da je "dvorana projekt propale politike, treba je srušiti i sagraditi manju dvoranu". Pitamo se zašto se naši realizirani projekti koriste u promotivnim materijalima SNSD-a, zbog čega se ne bave izgradnjom muzeja, zgrade Policijske uprave i preseljenjem toplane, odnosno onim što su obećali prije četiri godine. Sada sa četiri kamena temeljca SNSD s Pala pokušava "pokriti" četiri godine neaktivnosti - dodaje Ognjen Jugović.

Slika

Kaže da su projekti poput izgradnje učeničkih domova, osnovne škole "Srbija", kao i tunela "Stambulčić" realizirani za vrijeme vladavine PDP-a i SDS-a na Palama.

- U promotivnim materijalima SNSD-a stalno se spominje Vlada Republike Srpske, koja je inače vlada svih građana Republike Srpske. Općina Pale je najveća općina u gradu Istočno Sarajevo i veći dio novca ide putem poreza iz općine Pale, svi projekti koji se provode su od novca građana, a ne SNSD-a. Lokalna vlast trebala bi ponuditi ideje i normalno je da ih Vlada provodi, a mi se pitamo što su lokalna vlast na Palama i SNSD učinile u protekle četiri godine nego što je obećalo - kaže Ognjen Jugović.

Dodaje da su daljnja obećanja građanima, da će se to realizirati u narednom razdoblju, uvreda za inteligenciju stanovnika ove općine.

Kaže da je plan za povratak Odjela osnovnog suda Sokolac na Pale potez bivšeg saborskog zastupnika Miroslava Brckala, kao i zalaganje vijećnika PDP-a u Skupštini općine Pale Milana Madzgalja koji su ovo pitanje postavljali na sjednicama u dva navrata.

- To je zasluga svih aktera u kontinuitetu, od usvajanja zakona do danas - dodao je Ognjen Jugović.

Izrazio je nadu da će građani Pala znati, prema njegovim riječima, ljude prepoznate na predstojećim lokalnim izborima u novembru, te dodao da je riječ o ljudima koji žele dobro ovoj općini i koji imaju program koji je, kako kaže, realan i ostvariv.

IZVOR ČAMCA

Članak indeksiran 17.11.2020. Zadnji put osvježen 17.11.2020.

Ocijenjeno u analizi