Peru pokrenuo lavinu: Koronu su stvorili Rokfeleri, Gejts i Soroš!

Izvor/medij: Srbin
Ocjena: Klikbejt Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Sudska presuda da su “koronu stvorili” Soros, Gates i Rockefeller ne postoji

Iako je Svetska zdravstvena organizacija potvrdila da je virus korona životinjskog porekla, teorije zavere o kovidu-19 kao veštačkoj tvorevini još kruže. U Peruu je u toku istraga jer je sud obrazložio odugovlačenje jednog krivičnog postupka pandemijom navodeći da je za nju odgovorna „kriminalna elita koja dominira svetom“.

Врховни суд перуанског региона Ика истражује пресуду локалног суда којом је обухваћена тврдња да су креатори вируса корона мађарско-амерички филантроп Џорџ Сорос, породица Рокфелер и суоснивач Мајкрософта Бил Гејтс.

„Наложили смо прелиминарну истрагу пред главним судијама кривичног жалбеног већа Чинча и Писка како бисмо прибавили доказе који ће помоћи у утврђивању присуства или одсуства наводних прекршаја“, наведено је на Фејсбук налогу Врховног суда у Ики.

Истрага је покренута због пресуде суда у Чинчи од 21. децембра 2020. године којом се потврђује одлука о оправдању захтева за продужење притвора против оптуженог. Судије у процесу били су Тито Гвидо Гаљегос, Луис Алберто Легија Лоајаса и Тони Џангарај Сегура.

Део текста закључка објавио је адвокат за кривичну одбрану Мигел Перез Аројо на свом Фејсбуку.

Према једној од идеја закључка, ковид-19 је изум „светских криминалних елита“ (нови светски поредак) који чине милијардери као што су Бил Гејтс, Џорџ Сорос, породица Рокфелер и други.

„Кривични процес био је парализован због пандемије ковида-19 коју су створиле криминалне елите које доминирају светом. Она је парализовала активности у готово свим земљама… На тај начин ниједна светска влада, физичка и правна лица или одбрана оптужених не могу да тврде да ова пандемија има својство ‘предвидљивости’, са изузетком стваралаца новог светског поретка, као што су Бил Гејтс, Сорос, Рокфелер и други, који су њоме управљали и настављају да управљају у условима крајње тајности у свом окружењу и глобалним корпорацијама, чији је циљ пројекат 2030“, истиче се у закључку суда, преносе локални медији.

При том, образложење ове изјаве суда дато је у оквиру процеса за један случај силовања за које је оптужен локални нападач којем је продужен истражни притвор уз већ поменуто образложење.

Одбрана оптуженог за силовање већ је поднела захтев за укидање ове наредбе. Према речима адвоката Ренсе Ријеге, уместо суштинских аргумената у закључку се користе спекулативне тврдње.

Članak indeksiran 20. 04. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me