Petrolej za liječenje raka legalizovan u Francuskoj, Švicarskoj, Poljskoj i Mađarskoj

Izvor/medij: Objektivno
Ocjena: Pseudonauka Manipulisanje činjenicama Prenošenje lažnih vijesti Neprovjereno
Raskrinkano u: Kancerogena oboljenja ne liječe se petrolejem

Ako se neko opredijeli da uzima prečišćeni petrolej, prvo treba da počne sa malim količinama od nekoliko kapi, da bi poslije dije do tri nedjelje počeo da koristi supenu kašiku.

Petrolej kroz vijekove slovi za narodni lijek protiv raznih bolesti, a danas se njime legalno liječi čak i karcinom i to u Švicarskoj, Francuskoj, Poljskoj i Mađarskoj, gde se prodaje i u tabletama.

U Prvom svjetskom ratu spasio je život mnogim  vojnicima, koji su njime suzbijali vaši, ali ga i pili oslabljeni raznim medicinskim sredstvima i medikamentima. Ovaj derivat nafte koristili su Grci i Turci za suzbijanje stomačnih oboljenja i gušobolje, kao i francuski ljekari u 19. vijeku, koji su na bazi terpentina i petroleja pravili sredstva za dezinfekciju. Čak je i Magelan svojim moreplovcima za stomačne tegobe davao da ispijaju petrolej u malim količinama.

Liječenje petrolejom počelo je sa preradom nafte, mada se nekim frakcijama sirove nafte liječilo i u prahistoriji. U drevnom Babilonu naftni derivati su korišteni za liječenje stomačnih problema, upale i čireve, a proces destilacije sirove nafte – naftnih ugljovodonika u frakcije, prvi put je opisan u 9. vijeku u Perziji.

“Upotreba petroleja najrasprostranjenija je u siromašnim zemljama ali i u  Rusiji, istočnoj Evropi i Africi. Jedna studija u Nigeriji potvrđuje da oko 70 odsto stanovništva koristi naftne derivate za liječenje, najčešće infekcija i infektivnih oboljenja, autoimunih oboljenja, raka, artritisa i reumatskih oboljenja uopšte. Priča se da su Rokfelerovi počeli biznis prodajući petrolej kao lijek protiv raka pre nego što su utvrdili da je hemoterapija unosnija”, rekao je prof. dr Staniša Stojiljković, šef Katedre za ekološko inženjerstvo Tehnološkog fakulteta u Leskovcu, veliki poznavalac upotrebe gline u prevenciji i liječenju.

Oprezno i umjereno
Prednost petroleja su njegove termodinamičke karakteristike, ali pod usloviom da nije inficiran toksičnim aditivima i da se, bez obzira na to, koristi u malim količinama.

“Ako se neko opredijeli da uzima prečišćeni petrolej, prvo treba da počne sa malim količinama od nekoliko kapi, da bi poslije dvije do tri nedjelje počeo da koristi supenu kašiku. Istovremeno treba da koristi sredstva ili način ishrane koji će da podstakne i omogući čišenje tijela od teških metala i toksina koje je petrolej pokrenuo. Jer, on zaista pokreće toksične naslage iz tumorskih, limfnih i drugih deponija koje završavaju u tkivnim tečnostima”, objašnjava profesor.

Terapiju petrolejom treba da prati detoksikacija i oporavak organizma veoma širokog holističkog dijapazona. Ekstrakti biljaka, pogotovu mladog oraha u petroleju su takođe značajni, ali i sa njima treba biti oprezan, jer se rastvarena toksična tkiva i maligne ćelije moraju izbaciti iz organizma krvlju i limfom.

“Često se pominje redestilacija petroleja, kojom neki teški metali ne mogu da se odstrane. Postoje znatno efikasniji postupci separacije, absorpcije i membranskih procesa kojima bi se sirovi benzin-petrolej pretvorio u supstancu namijenjenu korištenju u medicinske svrhe. Stari ljekari iz 18. i 19. vijeka su na tržištu imali prirodni-sirovi petrolej bez aditiva. Danas bi iz tehničkog petroleja morali  da uklonimo aditive da bi ga koristili za ljudsku upotrebu”, rekao je prof. dr Stojiljković.

Čistač i zagađivač

U narodnoj iskustvenoj medicini obično je upotrebljavan petrolej koji se koristio za osvetljenje prostorija, kod nas poznat kao gas, pa je preporuka, kaže dr Stojiljković, da se i danas za poboljšanje zdravstvenog stanja koristi obični petrolej-kerozin za osvetljenje, prethodno prečišćen, a ne avio petrolej-kerozin. Međutim, i tada treba da budemo oprezni, navodi dr Stojković, jer ni gas nema deklaraciju o sadržaju aditiva, pa, usljed nesmotrenog ispijanja većih količina može da dođe do trovanja. Povodom insinuacija da je preventiva teških bolesti bila znatno uspešnija kad su ljudi koristili petrolej, naš sagovornik: “Savremeni čovjek preko hrane, lijekova, vakcina, kozmetike i vazduha unosi nekoliko hiljada puta više otrova nego ranije. U takvom haosu ni petrolej ne može da pomogne, već cjelovit pristup filozofiji života.

О ljekovitim svojstvima petroleja u liječenju maligne bolesti prvi u svijetu pisao je Josif Pančić. U to vrijeme su neki pacijenti oboljeli od raka u Srbiji tajno počeli da se liječe petrolejom. Na ovu temu prva je javno progovorila njemačka doktorka Paula Ganer sa klinike “Jakob” na Majni, koja je cijeli radni vijek posvetila ispitivanju raka. U 31. godini petrolejom je izliječila svoj rak crijeva, koji se proširio i na bubrege. Uz ovu metodu više od 2.000 njenih pacijenata pobedilo je karcinom.

“Što se tiče ćelija raka i mliječne kiseline, otvrdlog i otuđenog dijela tkiva, petrolej ima komponente koje mogu da pređu membranu maligne ćelije i spriječe njen razvoj. Da bi do toga došlo, digestivni trakt treba da bude sposoban za transport, kako bi vena porta u jetru dopremila neke aromatične frakcije petroleja, koje bi preko krvi dolazile u sve organe i tkiva. Nekad ovaj prenos ide i dijelom preko usta ili želuca, zato što petrolej lako ulazi u sistem krvi”, rekao je profesor.

Članak indeksiran 01. 09. 2022 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me