Pikeov predsednički plan za 2021. godinu: Ćavi i Inijesta treneri, Pujol tehnički direktor, Nou Kamp menja naziv

Izvor/medij: Mozzart Sport
Ocjena: Demantirano
Raskrinkano u: I domaći mediji se “upecali” na satirični članak španskog Mundo deportiva

Kraj karijere 2020. godine, a onda odmah ulazak u ambicioznu predsedničku kampanju

Đerar Pike u februaru proslavlja 32. rođendan, ali će profesionalan fudbaler biti još samo u sledećoj sezoni, posle čega odlazi u penziju. To otkriva Mundo Deportivo, koji kaže da je štoper Barselone doneo takvu odluku i da će se već 2021. kandidovati za predsednika katalonskog kluba.

Pike je već nekoliko puta isticao da mu je želja da bude predsednik Barselone, počeli su već tako i da ga oslovljavalju u najbljižim klupskim krugovima, međutim, do sada pominjala 2027. godina, kao najrealnija opcija za tako nešto. Ipak, iskusni štoper odlučio da to bude odmah po isteku aktuelnog mandata Đozepa Marije Bartomeua.

Kako piše Mundo, Pike ima i jasan plan oko toga kako bi izgledala klupska struktura, ali i trenerski kadar Barselone. Tandem šefova struke činile bi legende Ćavi i Inijesata. Prvi je već počeo ozbiljno da se sprema za novi zanat, drugi nije, ali je nedavno izjavio kako sebe vidi u toj ulozi. Tehnički direktor kluba bi postao Đerarov veliki prijatelj i još jedan legendarni as Karles Pujol. Bivši kapiten Barselone stekao je već iskustvo na tržištu igrača radeći zajedno sa Ivanom de la Penjom.

Jedan od predsedničkih ciljeva Đerara Pikea je i komercijalizacija imena Nou Kamp. Tu priču bi mogla da "pogura" japanska internet kompanija i akutelni generalni sponzor kluba - Rakuten.

Pike unazad već uveliko radi na marketinškim studijama i poslovnom menadžmentu, a savetuje ga jedna od nabogatijih žena na svetu, njegova supruga Šakira, koja je u stanju da obezbedi odlične ugovore za klub, baš kao što je bio slučaj i sa Rakutenom, koji je sponzorisao i njenu poslednju veliku turneju.

Štoper Barselone još uvek okuplja tim oko sebe, a njemu bi mogli da učestvuju i igrači iz aktuelnog tima kojima ističu ugovori.

FotoReuters

Članak indeksiran 09. 01. 2019 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me