Planinarski savez RS podnosi prijavu zbog skrnavljenja krsta na Leliji

Izvor/medij: Srpska cafe
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Planinari se nisu slikali sa zastavom Armije RBiH na vrhu Lelija

Planinarski savez Republike Srpske uložiće protest organima Republike Srpske i podnijeti prijavu nadležnim organima nakon što je grupa planinara oskrnavila krst na planinskom vrhu Lelija na kojem je istakla ratnu zastavu sa ljiljanima takozvane Armije BiH, rekao je Srni predsjednik tog saveza Ljubiša Aramanda.

– Podnijećemo prijavu nadležnim organima da se ubuduće ovakvi slučajevi ne dešavaju. Ovo je drugi put da se to dešava na Leliji. U dogovoru sa planinarskim društvima iz okruženja i Istočnog Sarajeva treba preduzeti mjere i radnje da ubuduće spriječimo ovakve događaje – naglasio je Aramanda.

On je rekao da se Planinarski savez Republike Srpske ograđuje od ponašanja pojedinih planinara u BiH i da sva vjerska obilježja svih naroda u BiH trebaju biti zakonski zaštićena.

– Isticanje ratnih zastava takođe ne podržavamo u bilo kojem obliku – dodao je Aramanda.

On je napomenuo da je krst podignut u čast istaknutog planinara dr Jove Elčića i da ima i tu simboliku.

– Vandalizmu u planinarstvu nema mjesta i svako ko to želi nije dobrodošao u okvire Planinarskog saveza i sve planinarske organizacije u Republici Srpskoj i šire – istakao je Aramanda.

Grupa planinara oskrnavila je krst na planinskom vrhu Lelija na kojem je istakla ratnu zastavu sa ljiljanima takozvane Armije BiH, a potom se jedan od planinara i popeo na krst, prenosi portal sportdc.net.

Krst, koji je prije nekoliko godina postavilo Planinarsko društvo “Lelija” iz Kalinovika, sastavni je dio Planinarskog puta Dr Jovo Elčić, koji povezuje tri planine – Treskavicu, Leliju i Zelengoru.

Fotografije planinara sa ratnim zastavama takozvane Armije BiH na krstu na vrhu Velike Lelije objavljene su na “Fejsbuk” profilu Alena Marića, prenio je portal.

Članak indeksiran 17. 06. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me