POČELO JE: FBI uhitio izvršnog direktor Pfizera Alberta Bourla

Izvor/medij: Herceg-Bosna
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Direktor Pfizera Albert Bourla nije uhapšen

U petak je FBI uhitio izvršnog direktora Pfizera Alberta Bourla. Vijest o uhićenju Bourla nije prenio ni jedan medij. Očito su svi pod cenzurom i odrađuju dobiveni novac od Bourla ili kompanije čiji je zaposlenik. Kako je izvješteno policija je zatražila od suda zabranu objavljivanja vijesti, što je sud i prihvatio. Međutim, američki zakoni ne obvezuju medije u Kanadi pa je tako vijest o uhićenju Alberta Bourla objavio kanadski portal “Conservative Beaver”.

Izvršni direktor Pfizera Albert Bourla uhićen je u svojoj kući u bogatom predgrađu Scarsdalea u New Yorku u petak ujutro od strane FBI-a. Optužen je za višestruke prijevaru.

Bourla je u pritvoru dok čeka ročište za jamčevinu. Federalni agenti su u postupku izvršenja naloga za pretres njegove kuće i više drugih nekretnina koje posjeduje diljem zemlje.

Albert Bourla suočava se s optužbama za prijevaru zbog svoje uloge u obmanjivanju kupaca o učinkovitosti “cjepiva protiv COVID-19”.

Pfizer je optužen za krivotvorenje podataka i davanje velikog mita. Prema izjavi agenta FBI-a koju je dao za kanadski portal Conservative Beaver, Pfizer je lagao o učinkovitosti cjepiva i doveo kupce u zabludu o ozbiljnim nuspojavama koje cjepiva mogu izazvati.

Pfizer je optužen da je plaćao vladama i glavnim medijima da šute.

Albert Bourla je već bio u vrućoj vodi nakon što je otkriveno da su Pfizer i istraživački partner “krivotvorili podatke, skrivali istinu od pacijenata, zapošljavali neadekvatno obučene osobe koji su cijepili i nepravovremeno reagirali na štetne događaje izazvane cjepivima”, istakao je agent FBI-a za kanadski portal.

Zviždačica Brook Jackson dobila je otkaz zbog pokušaja da zaustavi počinjenu prijevaru. U listopadu je Project Veritas objavio seriju curenja pod nazivom “PfizerLeaks”. U videu, drugi Pfizerov zviždač otkriva kako tvrtka koristi pobačene fetalne stanice u “cjepivu protiv COVID-19”.

Pfizer je ovu činjenicu nastojao sakriti od javnosti. Ako bude osuđen, Albert Bourla mogao bi provesti ostatak života u zatvoru. Prema američkim zakonima Bourla se smatra nevinim dok mu se ne dokaže krivnja.

Izvor: conservativebeaver.com

Članak indeksiran 10. 11. 2021 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me