"'POD LUPOM' SOROŠA" - POKUŠAJI UNOŠENjA SUMNjE U REGULARNOST IZBORA

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Teorija zavjere Dezinformacija
Raskrinkano u: „Infosrpska“: Dezinformacije pod lupom

SARAJEVO, 18. AVGUSTA /SRNA/ - S obzirom na to da sve ankete u Republici Srpskoj pokazuju da Milorad Dodik, Željka Cvijanović i koalicija SNSD-DNS-SP pobjeđuju na predstojećim izborima, u javni prostor BiH hitno se uključila famozna koalicija "Pod lupom" koja već sada, po zadatku zapadnih, odnosno Soroševih mentora pokušava da unese sumnju u regularnost izbora, navodi portal "infosrpska.ba".

Politika18/08/2018

"Koalicija za slobodne i poštene izbore 'Pod lupom' u BiH osnovana je 2014. godine s navodnim ciljem provođenja projekta građanskog nestranačkog posmatranja opštih izbora u BiH iza čega se krije mašinerija za izmišljanje navodnih nepravilnosti u izbornom ciklusu. Novac za ovaj projekat, koga su osmislile pojedine strane službe, dodijeljen je od USAID-a još 2014. godine u vrijeme vladavine /Baraka/ Obame i gospođe /Hilari/ Klinton. Iza odluka o formiranju ovakvih projekata stoji, a ko bi drugi nego Soroš", ističe se u tekstu pod naslovom "'Pod lupom' Soroša".

U tekstu se ocjenjuje da je zanimljivo da se novac poreskih obveznika SAD troši na osnovu odluka bivših američkih vlasti i da on i sada ide ka takvim organizacijama poput ove - "Pod lupom", bez znanja aktuelnog predsjednika SAD Donalda Trampa, te da su takve budžete pravile Demokrate, i to Trampovi najvatreniji protivnici.

"Tako je ovih dana na konferenciji za novinare u Banjaluci koalicija 'Pod lupom' prezentovala nalaze dugoročnog posmatranja u prve tri sedmice izvještavanja posmatrača /od 23. jula do 13. avgusta/, te izrazila zabrinutost zbog broja uočenih izbornih nepravilnosti. O čemu se tu radi?! 

Pošto sve ankete, recimo, u Republici Srpskoj pokazuju da Milorad Dodik i njegova stranka sa koalicionim partnerima te kandidatom za predsjednika Republike Srpske Željkom Cvijanović pobjeđuju, onda se u javni prostor BiH hitno uključuje famozna koalicija 'Pod lupom' koja već sada, po zadatku zapadnih, odnosno Soroševih mentora koje podržavaju ostaci bivše vlasti u SAD, pokušava da unese sumnju u regularnost izbora, preko svojih organizacija, navodeći navodno neke nepravilnosti pred izbore, nevino, prvo u manjim mjestima da bi se to onda razbuktalo u centrima", ističe se u tekstu. 

Zaključuje se, navodi portal "infosrpska.ba", da se tako koalicija "Pod lupom" uspostavlja kao alternativa OEBS-u i UN-u, jer kako drugačije to protumačiti ako se zna da je Brus Berton, šef Misije OEBS-a u BiH, izjavio juče za N1 da ova misija ima puno povjerenje u Centralnu izbornu komisiju BiH da provede fer i transparentne izbore u BiH.

"Šta onda tu traži koalicija 'Pod lupom' koja je i oformljena da muti vodu oko izbora i ništa drugo. Ti isti američki Demokrati su još 2016. godine, radeći za svog kandidata Hilari Klinton, plašili region Donaldom Trampom. A kad je Tramp pobijedio onda su pali u depresiju. Sada pokušavaju da se liječe na Balkanu, nastavljajući posao još žilave bivše američke administracije i politički propale porodice Klinton", navodi se u tekstu.

Takođe, naglašava se, da je prilikom nedavne posjete SAD premijer Republike Srpske i kandidat za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović u par susreta i sama lično upozorena na ovakve organizacije koje finansira USAID odlukom stare američke administracije, odnosno Soroš, a koji novac poreskih obveznika troše po svijetu bez znanja Trampa.

"Nije li pokušaj uvođenja vanrednog stanja u izborni ciklus osveta Miloradu Dodiku zato što je jedini iz ovog dijela Evrope, uz mađarskog predsjednika /Viktora/ Orbana, otvoreno u kampanji podržao Trampa i pozvao Srbe u SAD da glasaju za njega? Zato je od stare američke administracije, koju su predvodile Demokrate, i kažnjen uvođenjem sankcija. Zbog ovakvih poteza klintonovsko-soroševske koalicije, glavni strateg kampanje Donalda Trampa i jedno vrijeme šef strategije Bijele kuće Stiv Benon pravi alternativu Soroševoj fondaciji koja će se zvati 'Pokret'. To je već počelo u Briselu, a vjerovatno neće zaobići ni Balkan", navodi se u tekstu. 

Zato je, dodaje se u tekstu, koji je objavio portal "infosrpska.ba", "Koalicija za slobodne i poštene izbore, kako sebe lažno predstavljaju u organizaciji 'Pod lupom' požurila sa uočavanjem 'nepravilnosti' jer je Benonov pokret na pragu i kod nas".

Članak indeksiran 21. 08. 2018 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me