POGLEDAJTE - LEŠEVI USTAJU, POMERAJU RUKE: MO Rusije demantovalo je laž o navodnom ubistvu civila u Buči, ukrajinska tv potvrdila (VIDEO)

Izvor/medij: Crni bombarder
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Snimci iz ukrajinskog grada Bucha prikazuju stvarne žrtve, a ne mrtve koji ustaju

-

MINISTARSTVO odbrane Rusije odbacilo je optužbe kijevskog režima da je navodno ubijao civile u selu Buča u Kijevskoj oblasti.

ПОГЛЕДАЈТЕ - ЛЕШЕВИ УСТАЈУ, ПОМЕРАЈУ РУКЕ: МО Русије демантовало је лаж о наводном убиству цивила у Бучи, украјинска тв потврдила (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

 

Podsetili su da je gradonačelnik Buče Anatolij Fedoruk 31. marta u svojoj video poruci potvrdio da u gradu nema ruskih vojnika, štaviše, nije pomenuo nijednog „lokalnog stanovništva koje je na ulici streljano sa vezanim rukama“.

Sve fotografije i video materijali koje je objavio kijevski režim, a koji navodno svedoče o nekakvim „zločinima“ ruskog vojnog osoblja u gradu Buča, Kijevska oblast, predstavljaju još jednu provokaciju. Za vreme dok je ovo naselje bilo pod kontrolom ruskih oružanih snaga, nijedan lokalni stanovnik nije stradao od bilo kakvih nasilnih akcija, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

 

 

Oni su podsetili da su se sve vreme dok je grad bio pod kontrolom ruske vojske, u Buči lokalni stanovnici slobodno kretali gradom i koristili mobilnu komunikaciju.

-Polazak iz grada Buče nije blokiran. Svi lokalni stanovnici imali su priliku da slobodno napuste naselje u severnom pravcu, uključujući i Republiku Belorusiju, istakli su u Ministarstvu.

Moskva je podsetila da su u isto vreme ukrajinske trupe granatirale južne periferije grada, uključujući stambene oblasti, danonoćno.

-Sve ruske jedinice potpuno su se povukle iz Buče 30. marta, dan nakon runde direktnih pregovora između Rusije i Ukrajine u Turskoj, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Nije iznenađujuće što su se svi takozvani „dokazi zločina” u Buči pojavili tek četvrtog dana, kada su u grad stigli službenici SBU i predstavnici ukrajinske televizije, dodaju oni.

-Posebno je zabrinjavajuće što se sva tela ljudi čije je slike objavio kijevski režim posle najmanje četiri dana nisu ukočila, nemaju karakteristične mrtve mrlje, a u ranama ima nezgrušane krvi. Sve ovo nepobitno potvrđuje da su fotografije i video snimci iz Buče još jedna produkcija kijevskog režima za zapadne medije, kao što je to bio slučaj u Mariupolju sa porodilištem, kao i u drugim gradovima, zaključilo je Ministarstvo odbrane.

Ranije su ukrajinske vlasti i mediji distribuirali snimak navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde tela poginulih leže na putu.

Kako prenosi RIA Novosti, korisnici su skrenuli pažnju na to da „leševi“ pomeraju ruke i uklanjaju udove kako ne bi pali pod točkove vojne opreme.

 

 

novosti

Članak indeksiran 07. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me