Policija oduzela 30 zastava Armije BiH

Izvor/medij: Jabuka TV
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Policija u Doboju nije navela da je oduzela “zastave Armije RBiH”

Dobojska policija sankcionirala je osobu iz Zenice E.B. u čijem vozilu je pronađeno i oduzeto 30 komada ratnih zastava Armije BiH, a ova osoba i njegov suputnik su, kako navode iz policije, sigurnosno zanimljivi.

Iz Policijske uprave Doboj Srni je rečeno da je osoba E.B. sankcionirana zbog remećenja javnog reda i mira, kao i da je s njim u vozilu bila osoba E.H. iz Zenice, te da su oni zanimljivi za službu i poslove sigurnosti.

Vozilo BMW, u kojem su bili i gdje su pronađene zastave s ljiljanima, kontrolirano je na parking prostoru jedne benzinske crpke u Doboju.

Također, policija je u Doboju kontrolirala i putnički automobil Mercedes kojim je upravljao M.M. iz Zvornika s kojim su bile osobe čiji su inicijali A.F. iz Kalesije, F.H. s područja grada Zvornik i Š.I. iz Tuzle.

Prema neslužbenim podacima, osobe F.H. i A.F. evidentirana su u službenim evidencijama MUP-a u vezi terorizma i ekstremizma, F.H. je povratnik sa sirijskog ratišta za što je presuđen pred Sudom BiH zbog kaznenih djela iz oblasti terorizma.

Srna neslužbeno doznaje kako je u pitanju Fatih Hasanović.

(www.jabuka.tv | Foto: Srna)

Članak indeksiran 21. 01. 2022 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me