Raskrinkavanje.ba

Aktuelno 24h → Policija upozorava: Ako vidite dijete kako sjedi na ulici usred noći ne izlazite iz auta, niste ni svjesni šta slijedi

30.09.2018
Tekst članka

Kriminalci će smisliti razne načine da dođu do svog plijena.

Medicinska sestra je vraćajući se sa posla oko pola 2 ujutro vidjela na ulici dijete kako sjedi.

Budući da nije mogla da dobro vidi pošto je bila noć, radilo se o običnoj lutki.

Odmah je zaustavila auto kako bi pogledala dijete. Na svu sreću, odlučila je da ostane u autu. U tom momentu, pojavili su se razbojnici koji su se krili iza drveta. Ponijeli su motke, pomoću kojih su htjeli da provale i ukradu joj automobil, ali je on bio automatski zaključan.

Žena je dodala gas, prešla preko lutke i istog momenta pozvala policiju. Upravo bi ovako trebalo da se ponašate u ovoj situaciji.

Ovo vam savjetuje i policija.

Ukoliko vam se desi bilo šta slično, nemojte odmah istrčavati iz auta, možda je riječ o prevari. U SAD-u su mnogi tako ostali bez svojih automobila.

Isti je slučaj i sa novčanicom na brisaču automobila, ako je uzmete niste ni svjesni šta slijedi!

Danas je automobilske alarme sve teže isključiti, oni su opremljeni sistemima koji pružaju odličan nivo sigurnosti i pouzdanosti.

No, lopovi ne sjede skrštenih ruku. Oni pronalaze nove načine da dođu do plijena.

Zamislite da ste parkirali auto blizu marketa, otišli u kupovinu, vratili se punih ruku, sve utovarili u gepek, sjeli, upalili auto i primijetili da ispod brisača na vjetrobranskom staklu stoji zakačena novčanica, i to poprilično vrijedna.

Šta u tom trenutku pomislite? O, kakva sreća! Kakva radost! Ali, ne… To je samo lukavi trik da se ukrade vaš auto. Novčanicu stavljaju baš tamo, jer morate izaći iz auta da biste je uzeli.

Posebno često se takvi slučajevi dešavaju na parkinzima i u garažama, gdje automobili stoje prednjim dijelom do zida, i novčanicu primijetite tek kada se spremate da krenete.

To se dešava toliko brzo i iznenada da vi ne stignete ni da shvatite šta vam se upravo dogodilo.

Stoga, vozači, budite oprezni.

Izvor: novi.ba

Članak indeksiran 27.05.2019. Zadnji put osvježen 27.05.2019.

Ocijenjeno u analizi