Raskrinkavanje.ba

Patriote srpske → “Politički.rs”: Инструисана опозиција

02.11.2022
Tekst članka

Безидејна опозиција у Републици Српској, тешко погођена изборним поразом и губитком било каквог политичког кредибилитета њеног руководства, наставља да испуњава налоге својих ментора из амбасада у Сарајеву, а оно што јавност може да очекује у наредном периоду јесу покушаји рушења институција Српске и криминализација њене власти, пише портал “Politički.rs”, а преноси Срна.

– Рециклирање измишљених афера, политичке пресуде без судских пресуда, притисци свих врста на судску власт само су дио задатака које Јелена Тривић, Бранислав Бореновић и Мирко Шаровић треба да испуне у наредном периоду – наводи овај портал.

Према истом извору, “на недавном састанку наведеног тројца са званичницима америчке и британске амбасаде у Сарајеву јасно им је испоручен списак задатака које морају да испуне с обзиром да, уз сву могућу и немогућу подршку, нису остварили побједу на општим изборима у БиХ”.

– Први од задатака јесте криминализација званичника Српске и напад на Радио-телевизију Републике Српске, што су опозициони прваци као послушни ђаци почели одмах да раде уз помоћ бијељинске фабрике лажи БН телевизије и свесрдну подршку појединих медија из Србије – истиче се у тексту који преноси Срна.

Članak indeksiran 11.11.2022. Zadnji put osvježen 11.11.2022.

Ocijenjeno u analizi