Raskrinkavanje.ba

Info Srpska → “Politički.rs”: Instruisana opozicija

02.11.2022
Tekst članka

Bezidejna opozicija u Republici Srpskoj, teško pogođena izbornim porazom i gubitkom bilo kakvog političkog kredibiliteta njenog rukovodstva, nastavlja da ispunjava naloge svojih mentora iz ambasada u Sarajevu, a ono što javnost može da očekuje u narednom periodu jesu pokušaji rušenja institucija Srpske i kriminalizacija njene vlasti, piše portal "Politički.rs", a prenosi Srna.

– Recikliranje izmišljenih afera, političke presude bez sudskih presuda, pritisci svih vrsta na sudsku vlast samo su dio zadataka koje Јelena Trivić, Branislav Borenović i Mirko Šarović treba da ispune u narednom periodu – navodi ovaj portal.

Prema istom izvoru, “na nedavnom sastanku navedenog trojca sa zvaničnicima američke i britanske ambasade u Sarajevu jasno im je isporučen spisak zadataka koje moraju da ispune s obzirom da, uz svu moguću i nemoguću podršku, nisu ostvarili pobjedu na opštim izborima u BiH”.

– Prvi od zadataka jeste kriminalizacija zvaničnika Srpske i napad na Radio-televiziju Republike Srpske, što su opozicioni prvaci kao poslušni đaci počeli odmah da rade uz pomoć bijeljinske fabrike laži BN televizije i svesrdnu podršku pojedinih medija iz Srbije – ističe se u tekstu koji prenosi Srna.

Članak indeksiran 11.11.2022. Zadnji put osvježen 11.11.2022.

Ocijenjeno u analizi