Raskrinkavanje.ba

Banjaluka → Pomiješajte dva prirodna sastojka i dobićete moćan lijek!

27.03.2019
Tekst članka

Kurkuma je jedan od najrasprostranjenijih začina na svijetu. Uglavnom se koristi u kuhinji zbog njenog jedinstvenog ukusa, ali već vijekovima koristi se i u alternativnoj medicini. Takođe, njena boja je jedinstvena.

Najčešće se upotrebljava kod probavnih smetnji, rana, problema sa želucem, manjih posjekotina i povrede mišića.

Med sa kurkumom – moćan lijek!

Brojne naučne studije potvrdile su prednosti koje kurkuma ima za naše zdravlje. Začin sadrži aktivno jedinjenje koje se naziva kurkumin, koje može da smanji upalu, ali i izliječi mnoge probavne probleme.

Prema nekim stručnjacima, kurkumin takođe može da pomogne ljudima u prevenciji raka. Pun je antigljivičnih i antibakterijskih svojstava koja mogu da nam pomognu u borbi protiv brojnih bolesti. Takođe, tvrdi se da kurkumin može da pomogne ćelijama da prežive jaku upalu.

Osim toga, štiti DNK. Utiče na 700 gena u našem tijelu i liječi više od 160 zdravstvenih problema. Njegova anti-upalna svojstva da mogu nam pomognu da izliječimo stanja kao što je osteoartritis.

Mnogi stručnjaci tvrde da kurkuma može da nam pomogne da liječimo probleme sa jetrom, probleme sa disanjem, autoimune poremećaje i neurološke probleme. Sadrži jedinjenje zvano turmeron, koje može da posluži i kao prirodni lijek protiv Alchajmerove bolesti. Može da poboljša funkciju mozga i “popravi” moždane ćelije.

Veoma jaka antioksidativna i antiinflamatorna svojstva kurkume mogu da pomognu u liječenju mnogih vrsta raka, kao što su: rak želuca, dojke, pluća, jetre i debelog creva. Ovo je odlično jer ostavlja zdrave ćelije netaknutim, a utiče na maligne ćelije.

Kurkuma ima poboljšani efekat kada se kombinuje sa medom.

Ova kombinacija može da pomogne u borbi protiv brojnih bakterija, a sačuvaće dobre bakterije u crijevima.

Ovako ćete spremiti ovu moćnu mješavinu

Jednu kašiku kurkume u prahu dodajte u 100 grama meda! Pomiješajte sastojke u staklenoj tegli.

Primjena: Uzimajte po kašičicu ove mješavine na svaki sat ukoliko ste prehlađeni. Sutradan, uzimajte po kašičicu na svaka dva sata. Sljedećeg dana uzmite dozu tri puta u toku dana. Nikako nemojte da progutate mješavinu odmah, neka vam se polako topi u ustima.

Svakodnevno možete da stavljate po kašičicu ove smjese u čaj kako biste imali optimalne rezultate!

Članak indeksiran 05.02.2024. Zadnji put osvježen 15.02.2024.

Ocijenjeno u analizi