POSAO JE DOBAR, A PARA LAKA! Za nošenje burke 100, za džihad 300 evra! ISIS OSVAJA BIH, a Alijin mali istražuje otkud Srbi i Hrvati u Bosni!

Izvor/medij: Informer
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Lažni terorizam i eksperti koji to nisu

Radikalne islamističke grupe iz Saudijske Arabije, povezane sa ISIS, mesečno isplaćuju po 300 evra pojedincima u BiH koji potpišu ugovor o tome da će se odazvati pozivu na džihad, bez obzira u kojem se delu sveta vodila takozvana "sveta borba"

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević rekao je da saudijske nevladine organizacije kao što su El Haramejn, Benevolens internešnel i Taibah, koje se već godinama nalaze na crnim listama Saveta bezbednosti UN zbog povezanosti sa terorizmom, glavni su finansijeri radikalizacije Bošnjaka u BiH.

On tvrdi i da ove grupe mesečno plaćaju po 100 evra ženama u BiH koje prihvate da celo telo pokriju po strogim šerijatskim pravilima.

Ista novčana suma plaća se i bošnjačkim muškarcima koji pristanu da puštaju duge vehabijske brade, a ukoliko cela porodica pređe na praktikovanje radiklane verzije islama za to se dobija dodatni mesečni bonus od 200 evra - rekao je Galijašević za Euroblic.

Svima koji žive u Federaciji BiH, ističe Galijašević, već dugo poznat ovaj cenovnik.

To je javna tajna u svim većim gradovima - ističe Galijašević i dodaje da je tačna nedavna izjava austrijskog ministra spoljnih poslova Sebastijana Kurca da se u Sarajevu ženama plaća da potpuno pokrivene izlaze na ulicu.

Sociolog religije iz Tuzle Mehmedalija Nuhić rekao je da lično poznaje veliki broj donedavnih bošnjačkih ateista ili sledbenika umerene bošnjačke verzije islama koji su dobili novac za "mnogo čvršće povezivanje sa Alahom".

Nuhić navodi da je posebno zanimljiv slučaj žene koja je od moderno odevene osobe počela da izlazi u grad potpuno pokrivena.

Stvari su se promenile kada je iz nekih razloga nekoliko meseci prestala da joj stiže novčana uplata, posle čega je ponovo počela da se odeva moderno - kaže Nuhić. 

Članak indeksiran 17. 11. 2017 Zadnji put osvježen prije 5 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me