Raskrinkavanje.ba

Nezavisni portal → Posljednji ispraćaj Ljiljane Blagojević! Napustila nas je još jedna velika glumačka ličnost – kolege se emotivno oproštaju

20.12.2022
Tekst članka

Bivša Jugoslavija je veoma puno ulagala u razvijanje umjetnosti i kulture što je rezultiralo time da smo se uspjeli susresti sa nekim izuzetno talentovanim glumcima koji su napravili uspješne karijere. Nažalost posljednjih nekoliko godina sve se manje pažnje obraća na izdvajanje sredstava koji bi pomogli u daljem održavanju kulturnih dešavanja ili domaće kinematografije.

Neki od naših glumaca uspjeli su ostvariti nevjerovatne karijere i postali su svjetski poznate ličnosti, jedna od njih svakako jeste i Miloš Biković koji se posljednjih godina sve više pojavljuje u našim medijima. Do sada je ostvario veliki broj uloga i njegova potražnja nastavljena je u inostranstvu, najviše u Rusiji sa čijim je producentima do sada veoma dobro sarađivao.

Jedna od naših velikih glumica jeste i Ljiljana Blagojević koja je ostavila veliki trag u pozorišnim predstavama ali i našoj kinematografiji generalno. Imala je mnogo izbora u životu, voljela je muziku, studirala je hemiju ali je ipak kao svoj primarni poziv u životu primila upravo glumu.

Krenula je na akademiju i ubrzo se našla u klasi sa Mirjanom Karanović i Mimom Karadžićem. Navodi se da je do sada ostvarila preko 50 uloga u raznim žanrovima i imala je više od 60 pozorišnih predstava, tokom karije zadobila je i veliki broj priznanja a sada je uslijedila nova vijest iz Narodnog pozorišta u Beogradu. Saopšteno je da nas Ljiljana napušta i da odlazi u zasluženu penziju nakon toliko godina provedenih na sceni.

Njene kolege priredile su joj ispraćaj kakav dolikuje ovako kvalitetnoj glumici, napravili su joj tortu i oprostili se gromoglasnim aplauzom. Napravili su i veliki broj fotografija kojim su obilježili njen odlazak, Ljiljana je do sada sakupila i veliki broj fanova koji su na društvenim mrežama izrazili svoju tugu povodom njenog odlaska.

Članak indeksiran 22.12.2022. Zadnji put osvježen 22.12.2022.

Ocijenjeno u analizi