POSLJEDNJI RADNI DAN MEDDŽIDE KRESO

Izvor/medij: Urban feniks
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Dezinformacija
Raskrinkano u: Linč-kampanja dva portala: Sinhronizovani napad na “beznačajnu penzionerku”

Osim njenih oholih saveznika u svim zlim spletkama, malo je onih koji će imati nešto pozitivno reći o ovoj pravosudnoj djelatnici. U ratu je bila izvan Bosne i Hercegovine, tačnije u Austriji, a kod nje su se između ostalog krili i braća Čampara, kao svi ostali članovi tog klana, koji su nakon rata masovno, uglavnom preko SDA zaposjeli državne jasle, kao da im je to bila babovina.

Tako je i Meddžida Kreso preko SDA bratije zaposjela fotelju Predsjednice Suda BiH, ni manje ni više nego skoro jednu i pol deceniju. Dala joj braća iz SDA fotelju, da ih ima ko čuvati od potencijalnih pravosudnih progona jer su i tada krali, kao što i danas dan rade.

Osim što je imala zadaću da čuva probrane i poslušne SDA funkcionere, kao i njihovu djecu, Meddžida Kreso je imala često zadaću da pravosudno optereti konkurenciju ili kako to njeni politički mentori vole reći „da se zabave o sebi“ sve one koji su smetali njenim političkim mentorima. Proganjani su svi oni koji su smetali u velikim pljačkama narodne imovine putem privatizacije, kao i svi drugi politički neistomišljenici za koje bi joj Šefik Džaferović i njegovi pajtosi dali signal. Isto tako joj nije smetalo da zaigra igru na čelu Suda BiH kako bi se nekom notornom kriminalcu i ubici smanjila kazna kao da se radi o običnoj pljački trafike.

Svi u Sudu BiH saglasni su da je bila ekspert u zavaravanju drugih svojom slatkorječivošću. Jedan od takvih primjera je bilo tepanje Boži Mihajloviću na način da ona kao sudija tužiocu tepa „Božice“….  Ako pogledate plodove njenog života ili ako se povedete njenim riječima, vidjet ćete da se takve osobe kao ona nikada ne mijenjaju. Njen život je bio iluzija i duševna hrana joj je bila patnja drugih ljudi! Uvijek je željela kontrolirati svoje kolege i ona je sama sebi bila najviši autoritet. Odbacivala je povratne informacije i konstruktivni kriticizam, sama sebi je stvarala pravila po kojima je živjela, ne obraćajući pažnju na moralne norme., dok se u javnosti predstavljala sasvim suprotno.

Govorila je javno da u BiH postoji  pravosudna mafija, da bi se ubrzo ispostavilo kako je i sama dio te pravosudne hobotnice i jedna od najdgovornijih za postojanje takvog fenomena u bh pravosuđu.

Aljoša Čampara i Dubravko Čampara, našli u ratu utočište kod Meddžide Kreso u Austriji

Mimo političkih narudžbi iz vrha SDA, Meddžida Kreso je u određenim trenutcima i situacijama  bila dodatno brutalna i beskrupulozna, što je mnogima kolegama ostalo i danas misterija. Da li se radi o poremećajima nakon prerane smrti supruga ili zbog problema sa djecom koju je sklonila u Norvešku zbog problema sa narkoticima ili su pak neki treći razlozi u pitanju teško je sa ove distance reći, ali je sasvim sigurno da se radilo o određenoj vrsti poremećaja koji je kod Medžide Kreso bio primjetan u određenim situacijama.

O kakvom se profilu ličnosti radi najbolje govori činjenica da je dotična do skora, dok je SDA imala uticaj na VSTV, kategorički odbijala da bilo koje drugo tijelo osim VSTV odlučuje o izboru tužilaca i sudija, da bi sada nakon što je SDA izgubila uticaj u VSTV, počela da napada ovo tijelo i da predlaže politički ili drugi izbor nosilaca pravosudnih funkcija.

Kako god, iza Medžide Kreso ostaje jedna i pol decenija tiranije, narušenih međuljudskih odnosa i podobro urušen treći stub vlasti, a za što je najviše ona lično zaslužna.

Gluho bilo, ne ponovilo se…

Članak indeksiran 05. 01. 2018 Zadnji put osvježen prije 5 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me