Poslovne vijesti iz BiH: Migranti sebi otvorili ilegalni kafić na Ilidži

Izvor/medij: PressMedia
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Kad huškanje “urodi plodom”: Lažna vijest zatvorila “migrantski kafić” na Ilidži

Migranti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine odlučili su da postanu poslovni ljudi. Vjerovatno su u periodu boravka u našoj zemlji vidjeli da je Bosna i Hercegovina daleko od pravne države pa su ponukani time otvorili ilegalni kafića na Ilidži, piše PRESS.

Gostiju u ilegalnom kafiću, koji nije namijenjen domaćem stanovništvu, ima. U njemu se okupljaju migranti koji su “zapeli” u Bosni i Hercegovini zbog nemogućnosti prelaska državne granice i odlaska u zemlje Evropske unije.

Dnevni avaz piše da je nekolicina migranata otvorila kafić na terminalu Ilidža, a danas je oko 19 sati policija na tom mjestu intervenirala po ko zna koji put zbog tučnjave.

Ovaj mediji navodi i da su članovi općinske Komisije za sigurnost danas se zvanično obratili Policijskoj upravi Ilidža u nadi da će se ovaj sigurnosni problem riješiti. 

Uz to predstavnici vlasnika ugostiteljskih objekata na terminalu Ilidža namjeravaju se obratiti mjesnoj zajednici, Federalnoj inspekciji jer je za sada nepoznata osoba fiktivno iznajmila prostor iznad pekare gdje su oni i, bukvalno, otvorili kafić.

Kako navode, tu se okupljaju pijanče i drogiraju, a ilidžanski policajci najmanje tri puta dnevno dolaze na intervenciju zbog tuča i narušavanja javnog reda i mira.

(PRESS)

Članak indeksiran 27. 08. 2020 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me