POTVRĐENO: Miralem Galijašević sastavio novu Vladu ZDK

Izvor/medij: Kakanj Info
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Sastaviti skupštinsku većinu i sastaviti vladu nije isto

U Zenici je SDA na čelu sa Miralemom Galijašević uspjela napraviti većinu za sastavljanje nove Vlade ZDK koju čine SDA, ASDA, SBiH, HDZ i nezavisni kandidat Škaljo Omer (bivši član Nezavisnog bloka).

Galijašević je u prisustvu Rame Isaka (ASDA), Ive Tadića (HDZ), Hašima Mujanovića (SBiH) i Omera Škalje prikupio potrebnih 18 potpisa.

Nakon dogovora o formiranju vlasti članovi nove većine potpisali su dokument “Programski principi djelovanja na području ZDK za period 2018-2022. godina”, čime je i zvanično formirana većina sa 18 od 35 poslanika u Skupštini ZDK.

Također, 18 zastupnika potpisalo je i akt kojim se rukovodstvo Skupštine ZDK obavještava da je formirana nova skupštinska većina u Zeničko-dobojskom kantonu, a posebnim aktom zatraženo je održavanje Kluba Bošnjaka.

Nakon potpisivanja ovog koalicionog sporazuma slijede konkretne aktivnosti na formiranju vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu, prije svega rekonstrukcija rukovodstva Skupštine i izbor skupštinskih radnih tijela, izbor delegata u Dom naroda FBiH, kandidiranje mandatara i izbor nove Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

“Očekujemo da ćemo ove aktivnosti provesti ubrzanom dinamikom, kako bismo se mogli posvetiti realizaciji usaglašenih principa”, kazao je Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK.

Članak indeksiran 02. 02. 2019 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me