Potvrđeno: Sebija Izetbegović kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH!

Izvor/medij: Fresh press
Ocjena: Klikbejt Neprovjereno
Raskrinkano u: Nepotvrđena kandidatura Sebije Izetbegović

Sebija Izetbegović, supruga lidera SDA Bakira Izebegovića, ući će u trku za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Prijedlog za njenu kandidaturu, doći će početkom aprila, a dostavljat će ga gotovo svi opštinski aktivi žena SDA” – tvrde za “Insajder.ba” izvori iz političkih krugova u Sarajevu.

S obzirom da unutar SDA postoje određeni otpori njenoj kandidaturi, posebno od struje Denisa Zvizdića, aktuelnog predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, koji slovi kao favorit Brisela za kandidata SDA za člana Predsjedništva, u krugu bliskom Izetbegovićima osmišljeno je da Sebijinu kandidaturu počnu tražiti stranački aktivi žena iz svih opština.

Uz to, dodaje portal, Izetbegovićeva za ulazak u izbornu trku ima i snažnu podršku američke administracije, koja želi da svjetskoj javnosti Sebiju predstavi kao „prvu ženu muslimanku, nepokrivenu, na mjestu člana Predsjedništva u srcu Evrope“.

 

Malo podataka o privatnom životu

Sebija Izetbegović je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo i doktor je medicinskih nauka. Rođena je 1960. u Golubovcima kod Podgorice.

O njenom privatnom životu se vrlo malo zna. Veći dio života provela je u Sarajevu, gdje je 1982. upoznala svog sadašnjeg supruga Bakira, sa kojim ima kćerku Jasminu.

Članak indeksiran 04. 04. 2018 Zadnji put osvježen prije 5 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me