Poznat identitet jednog od stručnjaka za "obojene revolucije"?

Izvor/medij: Alternativna televizija
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Teorija zavjere Lažna vijest
Raskrinkano u: Nakon “krvnika” imamo i “agenta”: Kako je dugogodišnji “banjalučki zet” postao strašni britanski operativac

Kako ATV saznaje iz izvora bliskih jednoj obvještajnoj službi u regionu, otkriven je identitet jednog od 40 stručnjaka za "obojene revolucije" o kojima je ovih dana bilo mnogo govora u javnosti!

"Radi se o licu indijskog porijekla koji je unazad tridesetak dana prisutan u Banjoj Luci, a u BiH je došao iz jedne susjedne zemlje početkom godine. Ovo lice je stručnjak za sajber bezbjednost, bavi se programiranjem mikrokontrolera, a radio je i za indijsku Agenciju za nuklearnu bezbjednost na vojnim sistemima komunikacije. Školovan je u Glazgovu, u Velikoj Britaniji, i posjeduje dualno državljanstvo Velike Britanije i Indije", navodi naš izvor. 

Po njegovim riječima našeg izvora, radi se o vrlo sposobnom operativcu, treniranom za jačanje političkog uticaja putem modernih kanala komunikacije.

 

Thumbnail

 

"Po dolasku u Banjaluku aktivirao se unutar grupe "Pravda za Davida" i radi na kampanjama na društvenim mrežama za priključivanje ovoj grupi, kao i učestalim verbalnim pozivima za dolazak na trg i svrgavanju vlasti. Naši operativci su registrovali čak trideset i tri prelaza državne granice ovog lica od početka godine, koristio je tri različita automobila, a zanimljive su i njegova putovanja na relaciji Doha – Sarajevo – Katar, kao i letove sa regionalnih aerodroma prema bezbjednosno interesantnim destinacijama. Takođe, evidentirani su i njegovi kontakti sa drugim strancima koji su okupljeni oko pomenute grupe, kao i sa onima koji su u svakodnevnom kontaktu sa atašeima pojedinih ambasada u BiH", dodaje naš izvor.

Od pojedinih članova grupe "Pravda za Davida" doznajemo da se stranac pojavio iznenada, da se predstavlja kao zaposlenik Kancelarije visokog predstavnika u BiH (OHR) i da već mjesec dana redovno posjećuje skupove, ali i organizuje plaćene kampanje na društvenim mrežama kao i tzv. mikrotargetiranje plaćenim oglasima i promocijom njenih ciljeva.
 
Nezvanično saznajemo da se radi o licu inicijala S.S. (ime i prezime poznato redakciji) koje je ovih dana javno, putem društvenih mreža sa Trga Krajine upućivalo pozive za dolazak i učestvovanje u protestima. 

Članak indeksiran 30. 09. 2018 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me