Raskrinkavanje.ba

Zvornik Danas → Poznat identitet jednog od stručnjaka za „obojene revolucije“?

28.09.2018
Tekst članka

BANJA LUKA – Kako „Alternativna televizija“ saznaje iz izvora bliskih jednoj obvještajnoj službi u regionu, otkriven je identitet jednog od 40 stručnjaka za „obojene revolucije“ o kojima je ovih dana bilo mnogo govora u javnosti!

„Radi se o licu indijskog porijekla koji je unazad tridesetak dana prisutan u Banjaluci, a u BiH je došao iz jedne susjedne zemlje početkom godine. Ovo lice je stručnjak za sajber bezbjednost, bavi se programiranjem mikrokontrolera, a radio je i za indijsku Agenciju za nuklearnu bezbjednost na vojnim sistemima komunikacije. Školovan je u Glazgovu, u Velikoj Britaniji, i posjeduje dualno državljanstvo Velike Britanije i Indije“, navodi izvor ATV-e.

Po njegovim riječima našeg izvora, radi se o vrlo sposobnom operativcu, treniranom za jačanje političkog uticaja putem modernih kanala komunikacije.

„Po dolasku u Banjaluku aktivirao se unutar grupe „Pravda za Davida“ i radi na kampanjama na društvenim mrežama za priključivanje ovoj grupi, kao i učestalim verbalnim pozivima za dolazak na trg i svrgavanju vlasti. Naši operativci su registrovali čak trideset i tri prelaza državne granice ovog lica od početka godine, koristio je tri različita automobila, a zanimljive su i njegova putovanja na relaciji Doha – Sarajevo – Katar, kao i letove sa regionalnih aerodroma prema bezbjednosno interesantnim destinacijama. Takođe, evidentirani su i njegovi kontakti sa drugim strancima koji su okupljeni oko pomenute grupe, kao i sa onima koji su u svakodnevnom kontaktu sa atašeima pojedinih ambasada u BiH“, dodaje izvor ove televizije.

Od pojedinih članova grupe „Pravda za Davida“ ATV doznaje da se stranac pojavio iznenada, da se predstavlja kao zaposlenik Kancelarije visokog predstavnika u BiH (OHR) i da već mjesec dana redovno posjećuje skupove, ali i organizuje plaćene kampanje na društvenim mrežama kao i tzv. mikrotargetiranje plaćenim oglasima i promocijom njenih ciljeva.

Nezvanično se saznaje da se radi o licu inicijala S.S. (ime i prezime poznato redakciji ATV) koje je ovih dana javno, putem društvenih mreža sa Trga Krajine upućivalo pozive za dolazak i učestvovanje u protestima.

Članak indeksiran 30.09.2018. Zadnji put osvježen 30.09.2018.

Ocijenjeno u analizi