Raskrinkavanje.ba

Espreso.rs → POZNATA GLUMICA NAPUSTILA SERIJU LUD ZBUNJEN NORMALAN ZBOG SILOVANJA: Sistem vrednosti u BiH je potpuno poremećen!

12.05.2018
Tekst članka

Igrala ulogu sekretarice Ivane

Poznata glumica Gordana Boban (51) dala je vrlo zanimljiv intervju za Source o njenim ulogama, društvenoj situaciji u BiH i mnogim drugim temama.

Publika je pamti po velikom broju sjajnih uloga. Ogroman doprinos dala je sarajevskom pozorištu. Rođena je 1967. u Livnu, a Akademiju scenskih umetnosti završila je u Sarajevu u klasi prof. Bore Stjepanovića. Nastupala je na najpoznatijim svetskim festivalima, igrala u nekoliko domaćih filmskih i televizijskih ostvarenja.

Ova glumica smatra da je sistem ljudskih i drugih vrednosti potpuno poremećen u BiH, a na pitanje zbog čega je napustila seriju "Lud,zbunjen normalan" dala je vrlo zanimljiv odgovor:

foto: Printscreen

- Najiskrenije, a ja sam to dosad već ne mali broj puta rekla, i onda kad sam napustila seriju – napustila sam je zbog toga što jedna epizoda, po mom merilu vrednosti, bila apsolutno neprimerena. Od te 54. epizode pa nadalje, puno je tu epizoda bilo vrlo diskutabilnog sadržaja. I ja mogu reći da sam jako srećna, jer ja slušam svoj unutrašnji glas, znate kad imate neki okvir u
kojem nastojite da ne menjate ni svoje mišljenje, ni ponašanje, i još pritom slušaš taj svoj neki glas unutra koji ti govori šta je dobro, a šta nije dobro – jako sam srećna što sam napravila taj korak – izjavila je Gordana i dodatno objasnila:

 

 

- Ta epizoda je govorila o silovanju. Dakle, termin silovanje u porodičnoj TV seriji koja ide u 8 sati uveče, po mom merilu vrednosti, a mislim i po velikom broju gledalaca, nije uopšte primeren.

Bonus video

 

(Espreso.rs/Source)

Članak indeksiran 07.08.2019. Zadnji put osvježen 07.08.2019.

Ocijenjeno u analizi