Raskrinkavanje.ba

Vaš glas → POŽURITE SE, ODMAH U POŠTU! IMATE ROK JOŠ SAMO NEKOLIKO DANA ZA PLAĆANJE! AKO TO NE URADITE, KAZNA JE I DO 50.000…

11.11.2021
Tekst članka

BALKAN SE OD DAVNINA SMATRA NESTABILNIM PODRUČJEM I TO JE ISTINA I DANAS, SAMO ŠTO SMO PRIJE 30 GODINA IZAŠLI IZ NEKOLIKO DECENIJA STABILNOSTI I PROSPERITETA. DANAS JE SVE KATASTROFALNO JER SVAKO RADI PO SVOM I KRŠI ZAKONSKE OBAVEZE GDJE GOD STIGNE TE KORISTI POZNANSTVA DA ŠTO BOLJE PROĐE.

Međutim, Srbija se zadnjih godina odlučila da proba to malo ispraviti i danas je definitivno jedna od razvijenijih južnoslavenskih zemalja spram našeg standarda, ali ima još mnogo toga što se da uraditi. Od velikog značaja je to što se Aleksandar Vučić odlučio da među prvima na svijetu nabavi što više vakcina protiv COVID-19.

Sadržaj se nastavlja nako oglasa

Srbija je progresivna i po tome što im je premijerka pripadnica LGBT populacije i što se trude da naplaćuju poreze ljudima kako to treba, bez ikakvih propusta kao što je to npr. u Bosni i Hercegovini. Tako su počeli da rigorozno naplaćuju poreze na imovinu. Taj porez se plaća tromjesečno, tačnije 45 dana od početka tromjesječja a kazne za neplaćanje mogu da budu paprene – čak i 50.000 dinara! Nekada znaju dodati i kamatu od 9%, tako da se građanima nimalo ne isplati da izbjegavaju plaćanje ovog poreza.

Za sve potrebne informacije građani bi se trebali obratiti nadležnim opštinskim odeljenjima Sekretarijata za javne prihode, a oni su otvoreni svakog radnog dana od 8 do 14 sati osim srijede, kada rade od 8 do 18 i 30. Rok za plaćanje ovog poreza za trenutni kvartal ističe u ponedeljak 15. novembra tako da bi bilo pametno da požurite s plaćanjem. Šta vi mislite o ovome? Da li Srbija postaje sve više i više uređena?

Članak indeksiran 24.11.2021. Zadnji put osvježen 24.11.2021.

Ocijenjeno u analizi