PRAH JAČI OD SODE BIKARBONE: Ubija sve bolove za 2 minute, može izliječiti cijelo tijelo!

Izvor/medij: Novi
Ocjena: Klikbejt Pseudonauka
Raskrinkano u: Soda bikarbona i magnezij nisu uporedivi

Jeftin je, lako dostupan, te se jednostavno koristi...

U ljudskom tijelu magnezij kao kemijski element ima veliku ulogu. Najviše je prisutan u zubima i kostima, čak 60 do 65 posto, dok je ostatak pohranjen u mišićima, stanicama i krvi. Uključen je u mnoštvo enzimskih reakcija, bitnih za mnoge životne procese. Neke od tih funkcija su stvaranje bjelančevina, kao i stvaranje energije i njen prijenos, skladno funkcioniranje živčanog, endokrinog i kardiovaskularnog sustava, jačina kostiju i zubi.

A ako vas muče učestali bolovi u mišićima i zglobovima, koji su nastali uslijed iznenadne povećane aktivnosti, kao i suha koža, imamo rješenje za vas. Isprobajte domaći magnezijev losion, odnosno ulje magnezija, koje može riještii sve te probleme u jednom potezu!

Kao što možda već znate, magnezij je ključni mineral u ljudskom tijelu, koji je neophodan svim stanicama u tijelu, kako bi mogle pravilno funkcionirati,  HealthyDefiniton. Čak 300 kemijskih procesa u tijelu zahtjeva prisustvo magnezija, što znači da ga moramo unosimo u dovoljnim količinama svakog dana.

Ovo su neke od funkcija magnezija u tijelu:

– Popravlja zdravlje kostiju
– Regulira razinu energije
– Pospješuje apsorpciju vitamina D iz sunca
– Ubrzava zacjeljivanje rana
– Ublažava upale
– Stimulira cirkulaciju
– Snižava rizik od dijabetesa

Osim prehrane, postoji još jedan način da unesete magnezij u tijelo, i to prečicom – kroz kožu. Ovom metodom sigurno ćete zadovoljiti preporučeni dnevni unos (za žene 280-300 mg, za muškarce 270-400 mg), a za to vam je potrebna samo vruća voda i magnezij  klorid.

 

Recept za domaći magnezijev losion (ulje)

Sastojci: 3 žlice vruće vode, pola šalice magnezij klorida

Priprema i primjena: Sve što trebate napraviti jest pomiješati vodu s ovim moćnim prahom i nanesete na kožu! Pomoću ovog losiona, možete se osloboditi bolova u kostima i mišićima – samo utrljajte losion na bolno mjesto i sačekajte 2-3 minute. Bit ćete oduševljeni rezultatom!

Članak indeksiran 19. 11. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me